Altı yıldır kayıp babalarını bekliyorlar

Her sabah gözleri yolda, kulakları telefonda 6 yıl önce evden ayrılan babalarını umutla bekleyen Güden ailesi bu bayramı babaları ile birlikte geçirmek istiyor. Muhyedin Güden (47) altı yıl önce sabah namazını kılıp dua ettikten sonra işi...

Google Haberlere Abone ol
Altı yıldır kayıp babalarını bekliyorlar

Her sabah gözleri yolda, kulakları telefonda 6 yıl önce evden ayrılan babalarını umutla bekleyen Güden ailesi bu bayramı babaları ile birlikte geçirmek istiyor.

Muhyedin Güden (47) altı yıl önce sabah namazını kılıp dua ettikten sonra işi gitmek üzere evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Karakola defalarca kayıp başvurusunda bulunan aile hiç bir sonuç alamadı. Geçen altı yıllık zaman zarfında bir kez Ankara'da bir kez ise Edirne'de görüldüğü şeklinde bilgi aldıklarını belirten aile, ancak aramalarına rağmen izini bulmadıklarını söyledi. 6 yıldır babalarından bir haber bekleyen Güden'in geride bıraktığı 2 kız 4 erkek çocuğu, babalarına seslenerek "gel artık bitsin bu hasret, bir telefon aç yaşayıp yaşamadığını bilelim" dedi.

Kısmet Mahallesi Fahrettin Yıldız Caddesi'nde kiralık evde anneleri ile birlikte oturan Yusuf, Zehra, Esra, Mahmut, Faysal ve Sami her sabah gözleri yolda, kulakları telefonda 6 yıl önce evden ayrılan babalarından gelecek bir haber bekliyor. Babasının dönmesi için her sabah dua ettiğini belirten Güden'in küçük kızı Zehra, "Ablam Esma babamın her ismini duyduğunda ağlıyor. Acısını, baba hasretini özlemini içine atıyor. Sağlığından endişe etmeye başladık. Küçük kardeşim evin önünde duran bir araç sesi duydu mu aşağı fırlıyor. Ağabeylerim okumadı. Ben okumaya çok hevesliyim okumak istiyorum. Yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyoruz, bir telefon açsa alo dese sesini duysak yıllardır bu umutla yaşıyoruz." dedi.

Kayıp babanın en küçük oğlu Yusuf ise bu bayramı da babasız geçirmek istemediğini söyledi. "Babam niye gitti bilmiyorum. Borcu olsaydı hep beraber çalışır öderdik. Her sabah pencereden bakıyor, arabalar durunca koşup bakıyorum belki babamdır diye. Her bayram çocuklar babalarıyla beraber bayrama gidiyor. Ben bu bayrama da babam olmadan girmek istemiyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar