Altı ülke ilk yardım için Aksaray’da buluştu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen 'Acil Durumlar için İlk Yardım' isimli gençlik projesi faaliyeti İtalya, Bulgaristan, Moldova, Ermenistan, Ukrayna ve Türkiye’den katılan katılımcılar ile Aksaray’da gerçekleş.

Google Haberlere Abone ol
Altı ülke ilk yardım için Aksaray’da buluştu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen 'Acil Durumlar için İlk Yardım' isimli gençlik projesi faaliyeti İtalya, Bulgaristan, Moldova, Ermenistan, Ukrayna ve Türkiye’den katılan katılımcılar ile Aksaray’da gerçekleştirildi.

Günlük hayatta karşılaştığımız acil durumlarda uygulanabilecek ilk yardım tekniklerinin teorik ve uygulamalı eğitimlerinin verildiği eğitim kursu Behder koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Eğitim projesine Aksaray Üniversitesi ve Ankara’daki üniversitelerden öğrencilerde katıldı.

Trafik kazaları, suda boğulma, yanık, kalp krizi, boğaza yabancı cisim kaçma ve deprem gibi acil durumlarda yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitim kursuna Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinden ve Aksaray Sağlık Yüksekokulundan doktorlar ve akademisyenler uzman olarak katılarak katılımcılara bilgiler verdiler. Eğitim Aksaray ve çevresindeki tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar