Alternatif ürünlerde başarı sağlanıyor

Adıyaman’da modern tarıma geçişi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar arasında yeralan alternatif ürünlerde başarı sağlanıyor. Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde vali yardımcıları Murat Süzen, Yunus Emre Altıner ve Gıda,...

Google Haberlere Abone ol
Alternatif ürünlerde başarı sağlanıyor

Adıyaman’da modern tarıma geçişi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar arasında yeralan alternatif ürünlerde başarı sağlanıyor.

Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde vali yardımcıları Murat Süzen, Yunus Emre Altıner ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile birlikte merkeze bağlı Bozhöyük köyüne giderek, meyve fidanı yetiştiren çiftçi Abdurrahman Bilgiç’in örnek meyve bahçesini gezerek, bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Bozhöyük köyünde her çeşit meyve fidanının yetiştirildiği, yurt dışına ihraç edildiği örnek bahçeyi gezerek çalışmaları yerinde gören Vali Mahmut Demirtaş, “Devamlı tarımsal bir gelişim içerisinde olan Adıyaman’da alternatif ürünlerde büyük gelişmeler kaydedilmektedir. Adıyaman, tarımda ürün deseni çeşitliliği anlamında her geçen gün büyük gelişmeler göstermektedir.” dedi.

Adıyaman’ın bir tarım kenti olduğunu ve valilik olarak kırsal kalkınmaya çok büyük önem verdiklerini belirten Vali Demirtaş, “Bölgemizde çiftçinin ve köylünün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak, istihdam sağlayacak projelere her zaman destek veriyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, bu manada çiftçilerimize her konuda yardımcı olmaktadır. Bahçe sahibi Abdurrahman Bilgiç’i tebrik ediyorum. Çiftçimiz tarafından Bozhöyük köyünde oluşturulan bu bahçe, örnek uygulama açısından da güzel olmuş. Burası bütün çiftçilerimizin örnek uygulama anlamında gelip görmeleri gereken bir alandır.” diye konuştu.

Bahçe sahibi Abdurrahman Bilgiç ise yaklaşık 20 yıldır meyve fidanı yetiştiriciliği yaptığını belirterek, “Yetiştirdiğimiz her türden meyve fidanlarının çoğunu yurt dışına ihraç ediyoruz. 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul ilinde gerçekleştirilecek Adıyaman Tanıtım Günleri'ne katılarak stand açacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar