Alternatif turizmde Oymapınar golf, spor ve eko turizminin öncüsü olacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, Oymapınar Alternatif Turizm Projesi'nin hayat bulmasıyla bölgenin sağlık, eko, doğa sporları, golf ve Avrupalı yaşlı turizmi ağırlamada cazibe merkezi olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Alternatif turizmde Oymapınar golf, spor ve eko turizminin öncüsü olacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, Oymapınar Alternatif Turizm Projesi'nin hayat bulmasıyla bölgenin sağlık, eko, doğa sporları, golf ve Avrupalı yaşlı turizmi ağırlamada cazibe merkezi olacağını söyledi.

Oymapınar Belediye Başkanı Güven, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) toplantı salonunda yaptığı açıklamada, beldelerinin 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Oymapınar Alternatif Turizm Projesi kapsamında yer aldığını kaydetti. Projenin revizyonla birlikte bir an önce Oymapınar'ı alternatif turizme açılmasını beklediklerini belirten Güven, bu bağlamda birçok Avrupalı turizmcinin kışı ve baharı beldelerinde geçirmeleri için sağlık turizmi kapsamında yaşlı bakımevi, yaşlı konaklama tesisleri yapmak için başvuruda bulunduklarını ifade etti. Projede yapılacak bazı yenilemelerle birlikte deniz, kum ve güneş turizmi dışında Torosların alternatif turizmle buluşmasına öncü olacağını aktaran Güven, "Projede yapılacak revizyonla Oymapınar'ın bir an önce alternatif turizmle tanışmasını istiyoruz. Bölgemizde eko, golf, sağlık, spor ve Avrupalı yaşlı ve hasta turistlerin ağırlanmasına yönelik tesislerin yapılması için talepler oluyor. Bölgemizde sağlık, kongre, spor ve eko turizminin yaygınlaşması için bölgemizin bir an önce turizme kazandırılmasını istiyoruz. Projenin hayata geçmesiyle Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı konukların Oymapınar'da nefes alması ve doğa ile baş başa kalmasını sağlamak istiyoruz. Avrupalı yaşlı ve engelli turistleri ağırlamak istiyoruz. Avrupalı yaşlıların sağlık turizmi kapsamında Oymapınar'da şifa bulması için tesisler yapılmasının önünün açılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, içinde Manavgat ve Oymapınar barajlarının bulunduğu Oymapınar Alternatif Turizm Projesi'ni desteklediklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2005 yılında ülkede 4 yeri alternatif turizm kapsamına aldığını belirten Boztaş, bunların Didim, Alaçatı, Kuzey Antalya ve Oymapınar olduğunu kaydetti.
Projenin turizme açılmasıyla 450 bin dönüm alanın alternatif turizme kazandırılacağını anlatan Boztaş, proje kapsamında 8 golf alanının bulunduğunu ifade etti. Bölgenin turizme kazandırılmasıyla sağlık ve spor turizminin yaygınlık kazanacağını vurgulayan Boztaş, "Oymapınar'ın bir önce alternatif turizme açılmasını bekliyoruz. Proje ile deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra eko, sağlık, doğa sporları, bisiklet sporu, golf ve kongre turizmi canlılık kazanak." dedi.

Manavgat Sanayici İşadamları Derneği(MASİAD) Başkanı Turgay Akar, Oymapınar'da alternatif turizmin yaygınlaşmasını desteklediklerini söyledi. Manavgat'ın birinci önceliğinin turizm olduğunu anlatan Akar, bölgede otellerin yılın 12 ayı açık kalması ve kış turizminin canlanması için sağlık, eko ve golf turizmine özel verilmesini istediklerini kaydetti. Roma'ya yıllık 40 milyon turistin geldiğini hatırlatan Akar, hükümetin de bu bağlamda 2023 Türkiye Vizyonu kapsamında ülkeye gelen turist sayısını 50 milyon, ülkeye gelecek döviz girdisinin de 50 milyar dolar olmasını bekledikerini söyledi. CİHAN

Yorumlar