Alternatif otellerin müşteri yoğunluğunu gurbetçiler oluşturuyor

Alternatif otellerin müşteri yoğunluğunu, gurbetçiler, Avrupalı Müslümanlar ve yerli turistler oluşturuyor. Manavgat'ın ilk alternatif oteli olan Hünkar Palace'nin sahibi Cemal Demirtaş, konaklama tesislerinin turist yoğunluğunu Avrupalı gurbetçiler...

Google Haberlere Abone ol
Alternatif otellerin müşteri yoğunluğunu gurbetçiler oluşturuyor

Alternatif otellerin müşteri yoğunluğunu, gurbetçiler, Avrupalı Müslümanlar ve yerli turistler oluşturuyor. Manavgat'ın ilk alternatif oteli olan Hünkar Palace'nin sahibi Cemal Demirtaş, konaklama tesislerinin turist yoğunluğunu Avrupalı gurbetçiler ile İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, İsviçre, Finlandiya, Norveç, Hollanda, Avusturya ve Belçika'da yaşayan Müslümanların olduğunu söyledi.

Son yıllarda Pakistan ve Hindistan Müslümanlarının da alternatif otellere taleplerinin arttığını belirten Demirtaş, otellerinin 550 yataklı olduğunu kaydetti.

Ülkeye kaliteli ve nitelikli turistin gelmesi için turizmin çeşitlendirilmesinin şart olduğunu belirten Demirtaş, Antalya'nın yatak kapasitesinin 500 bine ulaştığını, bunun da kıyı bandında yığılmaya neden olduğunu, turizm yatırımlarının deniz, kum ve güneş turizmi üçgeninde dışına çıkılarak Toroslar'a kaydırılması gerektiğini ifade etti.

Kendi inanç ve değer yargılarına uygun tatil yapmak isteyen kişileri de saygı gösterilmesin altını çizen Demirtaş, insanlarının istediği şekilde tatil yapma isteğinin de en doğal ve demokratik hakkı olduğunu kaydetti. Demirtaş, "İnsanların kendini rahat bir şekilde ifade edebileceği ve inanç değerlerine hitap eden alternatif otellerin sayısının artması gerekir. Dünyada bu tür otellerin sayısı çok. Bir insan alkol tüketilmeyen konaklama tesisinde tatil yapmak isteği saygı gösterilmeli." dedi.

2014 yılında iyi bir sezon geçireceklerine inandıklarını belirten Demiratş, otellerinin yüzde 60 seviyesinde dolu olduğunu, önümüzdeki günlerde bu rakamın artacağına inandıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar