Altepe: Yeni dönemde de hizmetlerimizi göstermeye devam edeceğiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkanı adayı Recep Altepe, "Hizmete gönül verdik.

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Yeni dönemde de hizmetlerimizi göstermeye devam edeceğiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkanı adayı Recep Altepe, "Hizmete gönül verdik. Milletimizin teveccühü ile yeni dönemde de hizmet sevdamızı sürdüreceğiz." dedi.

Altepe, şiddetli bir yağmurda göle dönüşen yolları, yolların dar ve yetersizliği nedeniyle olay yerine geç ulaşan ambulans ve itfaiyesi ile gündeme gelinen günlerin tarih olduğunu söyledi. Bursa’nın artık yaşam kalitesini yükselten yeni yatırımlarla Türkiye ve dünya gündemine geldiğini hatırlatan Altepe, şunları kaydetti: "Bursa’da imza attığımız 26 proje ile Türkiye’ye, 6 proje ile de dünyaya örnek olduk. Yerli tramvayımız, deniz uçağı, deniz otobüsü ve helitaksi projelerimiz ülke gündeminde Bursa’yı ön sıralara taşıdı. Bursa, artık sorunlarıyla gündem olan değil, kendi gündemini belirleyen bir şehir haline geldi. Yeni dönemde de gündemi Bursa olarak biz belirleyeceğiz. Yine 10 yıl öncesine kadar Bursalılar için hayal olan gemi, uçak, helikopter ve tramvayla yolculuk da son dönemde yapılan yatırımlarla hayat buldu. Mudanya – Kabataş arasında sefer yapan BUDO, Gemlik – Haliç arasında sefer yapan deniz uçağı ve Bursa – İstanbul arası ulaşımı dakikalarla sınırlı hale getiren Helitaksi, Bursalıların bu dönem tanıştığı yeni ulaşım araçları oldu. İstanbul’a ulaşımda tekel konumundaki İDO’ya mahkum olan ya da 3,5- 4 saatlik karayolunu kat etmek zorunda kalan Bursalıların İstanbul’a ulaşımı da dakikalarla sınırlı hale gelirken, deniz uçağının Nisan ayının ortalarında başlayacağı İzmir seferleri iki kenti birbirine daha da yakınlaştıracak."

TARİHİ ESERLER AYAĞA KALKTI

Recep Altepe, Bitinya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapması nedeniyle özellikle mimaride her dönemin izlerini bünyesinde barındıran Bursa’da, çoğu yıkılmaya yüz tutmuş, harabe halindeki eserlerin son 10 yılda yapılan restorasyon çalışmaları ile sosyal hayata ev sahipliği yapan ihtişamlı mekanlar haline geldiğini dile getirdi. Altepe şunları söyledi: "Bitinya döneminde yaptırılan 2 bin 300 yıllık bir geçmişi bulunan ve 14 burç ve 6 kapısıyla 3 bin 400 metre uzunluğundaki surlar 10 yıl içinde günyüzüne çıkarken, Akçalar Aktopraklık mevkiindeki 8500 yıllık geçmişi olan arkeolojik bölge de bu dönemde ortaya çıkarıldı. Düne kadar harabe görüntüleri ile bulundukları semtlerde çevre sakinlerinin tepkilerine yol açan 500 – 600 yıllık tarihi Osmanlı eserleri bir bir ayağa kaldırılırken; İncirli, Dökümhane, Emirsultan ve Mahkeme hamamları da kültürel buluşmalara ev sahipliği yapan ayrıcalıklı mekanlara dönüştü." CİHAN

Yorumlar