Altepe: Yeni belediye binası bölgeye renk katacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı devam eden belediye binasının tamamlanmasıyla birlikte hızlı bir dönüşüm içerisine girecek olan Zafer Mahallesi’nin eskiden olduğu gibi yeniden merkez olma statüsüne kavuşacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Yeni belediye binası bölgeye renk katacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı devam eden belediye binasının tamamlanmasıyla birlikte hızlı bir dönüşüm içerisine girecek olan Zafer Mahallesi’nin eskiden olduğu gibi yeniden merkez olma statüsüne kavuşacağını söyledi.

Başkan Altepe, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Zafer Mahallesi’ndeki dernek binasına girişte Kosova’nın Bursa fahri konsolosu Fahrettin Gülener ile Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz tarafından karşılanan Başkan Altepe’ye, yöresel giysili Arnavut çocukları çiçek takdim etti. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Başkan Altepe’ye Arnavut böreği, ayran ve hurma ikram edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi’nde yapımı devam eden belediye binası inşaatında son aşamaya gelindiğini ifade etti. Kaba inşaatı tamamen biten ve dış düzenlemeleri yapılan binada yavaş yavaş ince işçiliklere geçildiğini kaydeden Başkan Altepe, Büyükşehir birimlerinin binaya taşınmasıyla birlikte bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmasıyla birlikte mahallenin hızlı bir dönüşüme gireceğini belirten Başkan Altepe, eskiden olduğu gibi Zafer Mahallesi’nin yine ana merkez statüsünü koruyacağını bildirdi. Zafer Mahallesi’nin şehrin ilk merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Belediye binamızın yapıldığı alanda daha önce hal esnafı vardı. Sizin de desteğinizle birlikte esnaf daha modern bir yere taşındı. Şimdi hal esnafının eski yerine, 135 yıl sonra yeni belediye binamızı yapıyoruz. Burası yeniden önemli bir merkez oluyor." dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında, 10 yıl önce Balkanlar’da başlattıkları faaliyetlerin nedenlerine ve sonuçlarına da değindi. Balkanlar’da akrabalarının, din kardeşlerinin bulunduğunu ve 70-80 yıllık kopukluğun sonucu olarak toplumlar arasında soğukluğun geliştiğini kaydeden Başkan Altepe, Kosova Üsküp Derneği’ne üye 15 kişiyle başlattıkları çalışmaların bugün Türkiye’ye mal olmasının ve gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Hükümet eliyle gösterilen ilginin sonucu olarak var olan soğukluğun giderildiğini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak özel sektörü aracı yaparak her fırsatta Balkanlara yatırım yaptıklarını, oradaki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Yapacak çok işimiz var. Bu millet büyük bir millet. Oradaki insanlarımızın, Balkanların bizden büyük beklentisi var. Bizden ne isteniyorsa, ecdadımıza yönelik hangi eser varsa, okulsa okul camiyse cami ne lazımsa biz hazırız." diye konuştu. Başkan Altepe, Balkanlardaki Türk ve Müslüman gençlerin eğitimine, meslek sahibi olmasına özel önem verdiklerini ifade etti.

Kosova’nın Bursa fahri konsolosu Fahrettin Gülener ise Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı, Kosova’nın bir evladı olarak, gerek Türkiye gerekse Balkanlarla ilgili çalışmalarda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinde olduğunu söyledi. Kişisel anlayışı gereği şahsi çıkarlardan önce devlet çıkarlarının geldiğini, kişisel bildirgesinin bu yönde olduğunu vurgulayan Gülener, şunları kaydetti: "Devletime hizmet için hangi makam hangi otorite varsa, onların neferi olmak gereği vardır. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanım, ben öncelikle sizin hizmetinizdeyim. Sizin programınızda benimle ilgili hangi maddeler varsa, orada koşmak boynumun borcudur."

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz de konuşmasında, 10 yıl önce 15 kişiyle başlattıkları çalışmaların bugün uluslararası boyuta ulaşmasına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar