Altepe: Şehri altın da kaplasanız, kendi parasıyla mı yaptı derler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir belediye başkanının her zaman halkın içinde olması gerektiğini belirterek, "Şehri altın da kaplasanız, kendi parasıyla mı yaptı derler.

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Şehri altın da kaplasanız, kendi parasıyla mı yaptı derler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir belediye başkanının her zaman halkın içinde olması gerektiğini belirterek, "Şehri altın da kaplasanız, kendi parasıyla mı yaptı derler. Vatandaş, başkana ulaşmak ister, 3 köprüyü az yapsın da bizi adam yerine koyup aramıza gelsin, bizi dinlesin der. Haklı da." dedi.

Altepe, Bahçeşehir Üniversitesi’nin, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen 'Hükümet Liderlik Okulu' kapsamında Bursa’da düzenlediği ‘Siyaset Okulu’ programında konuştu. Siyasetle çocukluğundan beri ilgilendiğini anlatan Başkan Altepe, "Siyaset, bir yaşam biçimidir. Toplum içinde, kendini yetiştirmiş kişilerin yaşadıkları kente bir sorumluluk duyması gerekiyor. Ben çocuk yaşlarımdan beri siyasete meraklıydım. Toplumsal olaylar hakkında fikir sahibi olmak, yapılanları incelemek dikkatimi çekerdi, çocuk yaşlardan beri dönemin siyasetçilerini takip eder, nerede nasıl konuşurlar, nerelere giderler, neler yaparlar hepsini izlerdim.” diye konuştu.

Başkan Altepe, siyasetten hiçbir zaman kopmadığını ifade ederek, “Ömür boyu, bir yere gelmek için siyaset yapmadım. Toplumsal konulara duyduğum meraktan ve yaşadığım kente katkı koymak için siyasi çalışmalara katıldım. Öncelikli hedefim iyi bir makine mühendisi olmaktı." şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ BAŞKANINA ULAŞMAK İSTER"

Başkan Altepe, bir belediye başkanının her zaman halkın içinde olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Şehri altın da kaplasanız, kendi parasıyla mı yaptı derler. Vatandaş, başkana ulaşmak ister, 3 köprüyü az yapsın da bizi adam yerine koyup aramıza gelsin, bizi dinlesin der. Haklı da. Önemli olan halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir. Büyük projeler önemli ama halkın yüzde 51 nüfusu mahallelerde yaşıyor. Bu yüzden halkın onayladığı işleri gerçekleştirmek önemli. Bursa’da her şey bizi ilgilendiriyor. Şehrin takımı da doğal kültürel birikimi de bizim için önemli. Bursa’nın en önemli kimliği tarih başkenti oluşu. Tarihi eserleri ayağa kaldırıyoruz. Tarihi eserler, ecdadın emaneti. Bizler, tarihi, gelecek kuşaklara miras bırakıyoruz. Bursa’nın güzelliklerini öne çıkarıyoruz, yapılara fonksiyon veriyoruz. Kentin her sıkıntısını, sıkıntımız kabul ediyoruz. Şehrin atardamarı çarşılarda düzenlemelerle çarşıya hareket kazandırdık. Somut olmayan kültürel miras çalışmalarımızla Bursa örnek oldu."

HAVA YOLLARI GELİYOR

Bugüne dek Bursa’nın dışarı açılmadığını hatırlatan Altepe, şehir ile ilgili tüm konularda yetki istediklerini dile getirdi. İlde yeni dönemde de önemli projelerin gerçekleştirileceğine değinen Başkan Altepe, şunları ifade etti: "Bugün 2 deniz uçağımız var. Yılbaşından sonra 2 deniz uçağı daha geliyor. Aynı zamanda önümüzdeki aylarda faaliyete geçirilecek olan Bursa Hava Yolları ile tüm ülkelere uçacağız. Çalışmalarımızla şehir ekonomisine katkı koyalım istiyoruz. Altının değerini sarraf bilir, Bursa’nın değerini de Bursalılar bilmeli. Bursa, Türkiye’nin en iddialı şehri, her şeyin en güzeli burada olacak. Bursa’da daha yapacak çok iş var."


CİHAN

Yorumlar