Altepe: Nerede ne duruyor, ne bekliyor hepsinden haberimiz var

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik Muhtarlar Derneği üyelerini ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Nerede ne duruyor, ne bekliyor hepsinden haberimiz var

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi, Yıldırım ve Gemlik Muhtarlar Derneği üyelerini ağırladı. Muhtarların ´Hayırlı olsun´ dileklerini kabul eden Başkan Altepe, şehrin yeni dönemde başta Osmangazi ve Yıldırım olmak üzere bütünüyle tepeden tırnağa yenileneceğini söyledi.

Muhtarlarla Bursa´nın geleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunan Başkan Altepe, semt ve ilçeleri merkezi noktalardan iç noktalara doğru tamamen yenilemek, bölgeleri yeni birer yüzle tanıştırmak istediklerini ifade etti. Kapalıçarşı´yı 9 sene, Ulucami Caddesi´ni de 6 senede izin ve tahsisleri alabildikten sonra ancak dönüştürebildiklerini ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah yeni dönemde bu karmaşıklık biraz daha düzene girecek. İzin ve tahsisler aşılabildikten sonra bizim için problem yok. Bursa´nın her bir yerini kısa sürede dönüştürebilecek imkanlara sahibiz." dedi.

Görüşmede ´şehrin kalbi' olarak nitelendirilen Osmangazi ilçesine yönelik düşüncelerini söyleyen Başkan Altepe, yeni dönemde ilçede en ücra köşelere kadar aktif olacaklarını açıkladı. Osmangazi´yi uzun yıllardır takip ettiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Elimizde yüzlerce proje var. Fakat bunları yeterli görmüyoruz. Mahalle eksenine gidip, aktif olacağız. Nerede ne duruyor, ne bekliyor hepsinden haberimiz var. Kırcaali´de, Bağlarbaşı´nda, Hamitler'de ne eksik var, bunları biliyoruz. Şimdiden sonra gaza basacağız" diye konuştu.

Konuşmasında Yıldırım ilçesine de değinen Başkan Altepe, kentin ilerleyen zamanlarda belki de en temiz noktasının burası olacağını anlattı. Bazı işlerin kolay olmadığını, sürdürülebilir dönüşüm için zaman gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, "Yıldırım´ı en rahat, en sıkıntısız bölge olarak düşlüyoruz. Semtleri, ´merkezlerden iç noktalara doğru´ tamamen yenilemek istiyoruz. Genişletilmiş yollar, bütünüyle yenilenmiş binalar hayal ediyoruz. İnşallah bu, ilerleyen zamanlarda mümkün olacak. İzin ve tahsisler alındıktan sonra, bir bir sıkıntılı noktalara girecek ve istediğimiz doğrultuda sonuç alabileceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, BURULAŞ´taki kabulleri sırasında, Parlamenterler Birliği Bursa Şube Başkanı Niyazi Pakyürek ve yönetim kurulu üyeleriyle Bulgaristan Türk Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi´yi ağırlayarak ´Hayırlı olsun´ dileklerini kabul etti. Yıldırım Muhtarlar Derneği üyeleri, ziyarette Başkan Altepe´ye bir kasa deveci armudu hediye etti. CİHAN

Yorumlar