Altepe: Kırsal kalkınmaya 120 milyon lıralık yatırım yapacağız

Orhangazi’de mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 Mart seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Yasası gereğince Bursa’da sadece kırsal kesime yılda 120 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını.

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Kırsal kalkınmaya 120 milyon lıralık yatırım yapacağız

Orhangazi’de mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 Mart seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Yasası gereğince Bursa’da sadece kırsal kesime yılda 120 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, muhtarlarla Sakallı Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçimlerden sonra yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası’nın birçok alanda olduğu gibi kırsal kesime de çok fayda sağlayacağını açıkladı. Büyükşehir Belediye bütçesinin 2014 yılında 2 milyar 200 milyon olarak belirlendiğini ve bunun 1 milyar 200 milyon TL’sinin yatırım bütçesi olarak ayrıldığını kaydeden Başkan Altepe, yatırım bütçesi olarak ayrılan 1 milyar 200 milyon TL’nin en az yüzde 10’unun yasal olarak kırsal kesim için kullanılmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Büyükşehir Yasası’nın Başbakan Erdoğan’ın belediyecilikten gelmesinin ve vizyonunun bir sonucu olduğunu, yasanın başta Bursa olmak üzere tüm büyükşehirlerdeki kırsal kalkınmayı tetikleyeceğini belirten Başkan Altepe, "İnşallah Bursa, birçok konuda olduğu gibi kırsal kalkınmada da Türkiye ve dünyaya rol model olacak." dedi.

Başkan Altepe, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak Orhangazi’ye yapacakları muhtemel yatırımlara da değindi. Orhangazi’nin zeytin ve sebze-meyve üretimiyle öne çıktığını, Bursa sanayisinin yüzde 25’inin bu ilçede bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, zeytinciliğin gelişmesi, üretim ve satış verimliliğinin artması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bunun için Büyükşehir Belediyesi’nin 1000’in üzerindeki teknik elemanıyla hazır olduğunu, başta üreticiler ve ziraat odaları olmak üzere sektör bileşenleriyle toplantılar yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Hedefimizde, zeytinciliğin, sebze ve meyveciliğin geliştirilmesi, birer sanayi ürünü haline dönüştürülmesi var. Bu konuda Büyükşehir Yasası’ndan önce yola çıktık. Neler yapılabileceği konusunda sektör temsilcileriyle toplantılar yaptık. Herkesin taleplerini aldık ve muhtemel yol haritamızı belirledik. İnşallah yakın zamanda düğmeye basacağız." diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise Büyükşehir Yasası’nın vatandaşların vergi ve kaynaklarının yerinde kullanılmasını esas aldığını söyledi. Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ve Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen de, toplantının Büyükşehir Yasası’yla birlikte uygulamada meydana gelebilecek değişikliklerin algılanmasını kolaylaştırmayı ve muhtarların sıkıntılarını birinci elden asıl kaynağa ulaştırmasını hedef aldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar