Altepe: Büyükşehir Yasası büyük fırsat

Bursa'da faaliyet gösteren ticaret odaları ve borsalarının temsilcileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yerel seçimlerle yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’nın sanayiciler açısından da büyük fırsatlar...

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Büyükşehir Yasası büyük fırsat

Bursa'da faaliyet gösteren ticaret odaları ve borsalarının temsilcileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yerel seçimlerle yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’nın sanayiciler açısından da büyük fırsatlar getirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin artan bütçe ve yetkileriyle her zaman sanayicilerin yanında olduğunu belirten Başkan Altepe, "Hedefimiz, bu kentte gayri safi milli hasılanın (GSMH) 25 bin dolar seyiyesine çıkartılmasıdır. Para harcamadan, işlevsel projeler ortaya koyabiliriz. Organizasyonu yapmaya, başı çekmeye hazırız. Birlikte hareket edersek, bizi kimse tutamaz." dedi.

Dobruca’daki sosyal tesislerde gerçekleşen görüşmeye; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, 18 ilçenin ticaret oda ve borsa yöneticileriyle Büyükşehir bürokratları katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlikte hareket edildiği takdirde, yeni dönemin Bursa’da Bursa’yla beraber kazanmak isteyenler açısından büyük fırsatlar getirdiğini söyledi. Katılımcılara ‘yürürlüğe giren ve belediyeye şehrin yönetimine ilişkin büyük haklar tanıyan Büyükşehir Yasası’yla ilgili’ bilgiler aktaran Başkan Altepe, bundan sonra kırsal kalkınma ve hayvancılık da dahil kentteki her türlü ekonomik gelişmeden sorumlu olduklarını ifade etti. Büyükşehir yönetimi olarak Bursa’ya artı değer sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını, kentin potansiyelini açığa çıkarma yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Yeni dönemde yeni şeyler yapmak lazım. Önceki dönemler bu mümkün değildi ama bundan sonra gerek bütçe gerekse de yetki anlamında bu mümkün. Fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. İnşallah el ele verir, dünyanın ilgisini çekecek alanlarda kaliteli ve işlevsel yatırımları hizmete alırsak, kentimizi ve markalarımızı hedeflenen noktaların çok üzerine taşırız. Biz Büyükşehir olarak organizasyonu kurmaya ve sanayicilerimize, ticaret yapanlara destek olmaya hazırız."

Başkan Altepe, Büyükşehir Yasası’yla birlikte bütçe ve yetkilerin önceki dönemlerle kıyaslanamayacak şekilde arttığını ifade etti. Dün tarım ve hayvancılık, sanayi, turizm alanlarına müdahale edemezken bugün katrilyonluk bütçelerle sektörlere yatırım yapma ve müdahil olma imkanına kavuştuklarını anlatan Başkan Altepe, yeni yasadan aldıkları güçle Bursa’yı tarih ve turizm, tarım ve hayvancılık, meyve ve sebze üretim ile sanayi üretim merkezi haline getirmek istediklerini anlattı. Hedeflenen noktalara ulaşmak için Bursa’da her türlü malzemenin bulunduğunu, kentin birçok alanda farklı marka ve değerlere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, gelinen noktayı yeterli bulmadıklarını, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük üretim merkezi Bursa’nın dünya genelinde çok daha iyi yerleri hak ettiğini ifade etti.

Kentin marka değerinin yükseltilmesinde birlikte hareket etmenin önemine değinen ve bu konuda tüm kurum ile kuruluşlara çağrıda bulunan Başkan Altepe, "Bursaspor, Uludağ gibi turistik değerlere, Osmanlı’yla Osmanlı’yı anlatan muhteşem eserlere, şeftali, kestane ve deveci armudu gibi dünyaca ünlü ürünlere sahibiz. Başta otomotiv, tramvay ve metro ürünleri olmak üzere Avrupa’nın pek çok ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Burada olan imkanlar aslında kimsede yok. Teknolojik alt yapı var, yetişmiş insan gücü var. Dünyanın önem verdiği şeylere dikkat eder üretim ve hizmet ağırlığımızı istenilen noktalara kaydırırsak, büyük faydası olur. Kaliteli üretir ve gerektiği gibi pazarlarsak, siz de kazanırsınız biz de kazanırız. Büyükşehir bu anlamda her türlü destek için yanınızda." diye konuştu.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise yeni yasayla birlikte büyükşehir belediyelerinin Türkiye coğrafyasında her anlamda bütün projeleri yürüten bir konuma geldiğini söyledi. Bursa’nın bulunduğu noktadan daha da ileriye gitmesi konusunda tüm kurumların işbirliğine dikkat çeken Burkay, şunları kaydetti: "Biz BTSO olarak Büyükşehir’le birlikte birçok şeyi beraber yürütme adına çok sayıda proje gerçekleştirdik. Bu konuda sayın başkanımızın da büyük katkılarını gördük. İnşallah yine başkanımızla birlikte yeni projeleri de hayata geçirmiş olacağız."

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı da Bursa’nın ve sektörün sorunlarını çözme noktasında Büyükşehir’le birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Geçmişte, Karacabey Ticaret Odası başkanlığı yaptığı sırada, belediyeyle çalışamamanın eksikliğini her zaman hissettiğini hatırlatan Matlı, "52 bin nüfusluk yerde yapamadığımı 3 milyonluk koca bir şehirde yapmaktan dolayı mutluyum." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar