Altepe: Bursa'nın stratejisini muhtarlarla beraber belirliyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bin 100’ün üzerinde muhtarın katılımıyla yapılan ‘Stratejik Plan Toplantısı’nda katılımcı yönetim anlayışı ile Bursa’nın yine örnek projeleri hayata geçireceğini söyledi. Bütünşehir...

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Bursa'nın stratejisini muhtarlarla beraber belirliyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bin 100’ün üzerinde muhtarın katılımıyla yapılan ‘Stratejik Plan Toplantısı’nda katılımcı yönetim anlayışı ile Bursa’nın yine örnek projeleri hayata geçireceğini söyledi. Bütünşehir uygulaması ile kentin her köşesindeki sorunların doğrudan kendilerini ilgilendirdiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bizim için önemli olan Bursa’nın kalite kenti olması. Bunun için de hızlı yol alalım, zaman kaybetmeyelim." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, muhtarlara dağıtılan ‘Mahalle envanteri ve beklenti anketi’ ile tüm sorunlar kayıt altına alınmış oldu. İleri ülkelerin yerinden yönetim konusunda önemli bir mesafe kat ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye’de de yerel yönetimlerin yetkilerinin gün geçtikçe arttırıldığını kaydetti. Altepe, şunları söyledi: "Eskiden yapacağımız işlerin büyük kısmında Vali’den kaymakamdan izin alıyorduk. Okullara, camilere, spor kulüplerine yardım edemiyorduk. ‘Göreviniz değil’ deniyordu. Artık bugünler geçmişte kaldı. Artık belediyecilik yol, su, kanalizasyon yapmanın çok ötesine geçti. Nereden bir talep varsa, hepsine cevap vermeye çalıştık, bundan sonra da devam edeceğiz. Şimdi sınırlarımızla birlikte yetkilerimiz de arttı. Eskiden köye yapılacak için bir gölet için Ankara’ya bile gitmeniz gerekiyordu. Artık Büyükşehir Belediyesi tek yetkili. Bize geleceksiniz. Biz talebinizi ilgili belediyeye ileteceğiz, yapılmazsa biz yapacağız. Sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen geçen dönem bize gelen sorunların yüzde 98’ine biz çözüm ürettik. Bu dönem de ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter ki hızlı yol alalım, zaman kaybetmeyelim."

Bir seçim dönemini daha geride bıraktıklarını ve Bursa’da iki dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilerek önemli bir başarı yakaladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Eğer siz başarılı olmazsanız, halk size gereken cevabı verir. Geçmişte yüzde 30’larla belediyeyi kazananlar, bir sonraki dönem yüzde 1’lerle gönderildi. Eğer biz de başarılı olmazsak, halk başarılı olacak kişileri göreve getirir. Önemli olan bizim kalıp, gitmemiz değil, görev yaptığımız süre içinde çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağa kente kalıcı eserler bırakmak. Bursa’yı bir kalite kenti yapmak. Geçtiğimiz dönem 5 dönemde yapılan hizmetten fazlasını Bursa’ya kazandırdık ve 26 dalda Türkiye’ye örnek. Bu dönem çok daha fazla hizmete sizlerle birlikte katılımcı yönetim anlayışı içinde gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Hizmet alanının genişlemesiyle birlikte Bursa’yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve her bölgenin ekonomik, sosyal, tarımsal, tarihi ve doğal özelliklerine göre projeler geliştirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, bu sayede köyden kente göçü tersine çevirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Uludağ’dan sahillere, şelalelerden göllere, tarım ürünlerinden turizme kadar her alanda kalkınmanın sağlanacağını vurgulayan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Cumhuriyet kurulduğunda kent merkezi nüfusu yüzde 25’ti. Gerisi kırsalda yaşıyordu. Şimdi merkez nüfusu yüzde 90’a ulaştı. Bizim bu oranı dengede tutmak hatta tersine çevirmek için çalışma yapmamız gerekir. Bunun için de halkımızı kırsal alanlarda da sosyal ve ekonomik açıdan mutlu etmemiz gerekir. Bunun için dağın başına süt tesisi kurduk. Şimdi de her bölgeye uygun yeni tesisler kuracağız. Tüm ilçelerimizde kapalı yüzde havuzları olacak. Kent merkezinde ne varsa kırsalda da olacak." CİHAN

Yorumlar