Altepe: Bursa birçok konuda Türkiye’ye örnek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın özellikle son 5 yılda yapılan çalışmalarla birçok konuda Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Bursa birçok konuda Türkiye’ye örnek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın özellikle son 5 yılda yapılan çalışmalarla birçok konuda Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Altepe, Yıldırım ilçesinde Yozgatlılarla bir araya geldi. Zümrütevler Mahallesi Yozgat Akdağmadeni Muşalikalesi Köyü Derneği’nde vatandaşlarla buluşan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin son 5 yılda gerçekleştirdiği çalışmalara değinerek yeni dönemde izlenecek stratejiler hakkında bilgiler verdi.

Altepe, Bursa’nın son 5 yılda gerçekleştirdiği tarihi eser restorasyonları, sportif hizmetler ve ulaşım yatırımlarıyla Türkiye gündeminde sıkça yer aldığını, birçok yerel yönetime örnek teşkil ettiğini ifade etti. Bugün Türkiye’nin neresinde bir tarihi eser restorasyonu yapılacaksa ilgili kişilerin kendilerine geldiğini, ülkenin birçok şehrinde Büyükşehir ekiplerinin danışmanlık yaptığını, projelerde faal olarak yer aldığını vurgulayan Altepe, 152 spor tesisiyle İstanbul’dan daha fazla sayıda spor merkezi açtıklarını, metro ve tramvay yatırımlarıyla 25 yılda yapılacak yatırımları 5 yıla sığdırdıklarını anlattı. Yapılan yatırımların Türkiye’ye örnek olduğunu, basında en fazla haberi çıkan kurum olarak dikkat çektiklerini ifade eden Altepe, “Her zaman sizinle birlikteydik ve verdiğiniz desteği gönlümüzde ayrı tutmaya çalıştık. ‘İnsanımıza hizmet edelim, en güzel yatırımları yapalım’ diye uğraştık. Güzel sonuçlar aldık.” dedi.

Yeni dönemde de Bursa için Yıldırım için halk için çalışmaya devam edeceklerini, hizmet yolunda gece gündüz demeden gayret sarf edeceklerini belirten Altepe, eksikliklerin giderilmesi noktasında eskisine nazaran çok daha aktif olacaklarını belirtti.

Daha önce okullara, camilere ve spor kulüplerine yardım etmenin suç olduğunu, belediye başkanlarına zimmet davası açıldığını hatırlatan Altepe, “Şimdi görev oldu. Her alanda ne tür eksiklikler varsa artık belediyeler, Büyükşehir Belediyesi bakacak. Eksikliklerin giderilmesi noktasında eskisinden çok daha hızlı çalışacağız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar