Altepe: Bonzai ile model çalışma yapacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bonzai ölümleriyle gündeme gelen Bursa’da, uyuşturucu benzeri maddelere karşı yeni ve etkin bir strateji geliştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.Başkan Altepe, Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Altepe: Bonzai ile model çalışma yapacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bonzai ölümleriyle gündeme gelen Bursa’da, uyuşturucu benzeri maddelere karşı yeni ve etkin bir strateji geliştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında konuştu. Çarşamba’daki valilik binasında gerçekleşen toplantıda güncel konulara ilişkin soruları cevaplayan Başkan Altepe, ölümlere neden olan ve gençliği tehdit eden bonzaiyle mücadele konusunun Bursa’nın gündeminde olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelenin de bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, bonzai ve diğer benzer zararlı maddelere karşı daha etkin mücadele için startı verdiklerini ifade etti. Türkiye’ye birçok konuda örnek olan Bursa’nın, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanı olarak bonzai konusunda da model çalışmalar yapacağına inandığını belirten Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle ciddi bir adım atmak için bu sabah bir toplantı yaptık. İnşallah daha etkin ve sonuç alıcı adımları atacağız." dedi.

Başkan Altepe, Bursa’ya gelen Suriyeli mültecilere karşı yapıcı bir politika izleyeceklerini açıkladı. Bursa Valiliği’nin organizasyonuyla başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentteki tüm kamu kurumlarının bir araya geldiğini ve Suriyeli mültecilerle ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak için uzman ekiplerden oluşan bir heyet kurulduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Suriyelilere karşı biraz daha anlayışlı olmak gerektiğinin altını çizdi. Suriyeli mültecilerin komşumuz olduğunu ve komşuluğun kötü günde belli olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa’ya gelenlere sahip çıkmamız gerekiyor. Buraya gelenler hem Müslüman hem de komşumuz. Onları dışlamak yerine, Türkiye’nin en büyük dost olduğunu kendilerine göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Başkan Altepe, meclis toplantısında, Kerkük’teki Türkmenler ile Filistin ve Gazze’de yaşayan Müslümanlara yardım için Büyükşehir ekiplerinin çalışma sürdürdüğünü de ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin zorda kalanlara yardımda sınır tanımadığını, nerede neye ihtiyaç varsa bunu karşılamaya çalıştığını söyleyen Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Böylelikle Kerkük konusu da Filistin meselesi de bizim alanımıza girmiş oluyor. Oralara ulaşabilen örgüt ve gruplarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz, ‘yardımları en sağlıklı hangi yoldan, ne zaman ulaştırırız’ diye. Yeter ki ulaşabilelim. Bizim bir sıkıntımız yok." CİHAN

Yorumlar