Altan Tan: HDP tavır koymalı, PKK silah bırakmalı

HDP Milletvekili Tan, HDP'nin PKK ve şiddete karşı net bir tavır ortaya koyması gerektiğini belirterek, terör örgtünün artık Türkiye'de silahları bırakması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Altan Tan: HDP tavır koymalı, PKK silah bırakmalı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

HDP Milletvekili Altan Tan, terör örgütü PKK'nın artık Türkiye'de silahları tamamen bırakması gerektiğini belirterek, HDP'nin de bunu net bir şekilde dillendirmesi gerektiğini söyledi. 

Meyascope'a konuşan HDP'li Altan Tan konuşmasında şunları söyledi: Bizim de bu algıyı kırmamız lazım. Yani biz derken HDP'yi kastediyorum. Yani bu algı olgu bu nasıl ayrı bir tartışma konusudur. Bu algıyı kırmak lazım. Yani bizim çok daha yüksek bir sesle PKK'ye, 'Türkiye'de silahları bırakacaksın' dememiz lazım. Çünkü onların sempatizanlarından da ciddi bir oy alıyoruz. Bir taban geçişkenliği, içiçeliği var. Bunu saklayacak gizleyecek bir durum yok zaten. Onun için HDP'nin, yani sivil siyaset yapan HDP'nin, eş gene başkanlarından, milletvekillerinden en alt üyesine kadar tavrını, şiddete karşı, savaşa karşı, silaha karşı net bir şekilde ortaya koyması lazım. PKK Türkiye'de mutlaka silah bırakması lazım artık, Türkiye'de. Yani Ortadoğu'da Suriye'de ne oluyor, PYD nedir, Barzani nedir, Talabani nedir bu ayrı bir tartışma konusudur, ama Türkiye, yani bizim parti olarak yönetmeye talip olduğumuz yer Türkiye'dir. Yani biz Çin'de de kimsenin burnu kanamasın isteriz, Hindistan'da da kimsenin burnu kanamasın isteriz; ama Irak ve Suriye'den önce şu an birinci dereceden, siyaset yaptığımız ülke Türkiye'dir, Türkiye'de artık silahların susması lazım. 

Abdullah Öcalan'ın 2013 yılında yaptığı silahların bırakılması çağrısını da hatırlatan Altan Tan, HDP ve PKK'nın o gün yapılan çağrıya geri gelmesi gerektiğini savundu.

Yorumlar

ahmet zaten senelerdir bu söyleniyor ilk yandaşlarına söyle yola gelsinler