Altan Tan, Cumhurbaşkanı'na Cevap Verdi: Kürtler Zıkkımın Kökünü İstiyor

HDP'li Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kardeşim ne Kürt sorunu?' sözlerine Kürtçe cevap verdi, 'Kürtler zıkkımın kökünü istiyor' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Altan Tan, Cumhurbaşkanı'na Cevap Verdi: Kürtler Zıkkımın Kökünü İstiyor

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 'Kardeşim ne Kürt sorunu? Ne istiyorsun? Allah aşkına bizden ayrıcalıklı neyiniz var?' sözlerine Kürtçe 'zexnepurt u kuzzulkurt' (zıkkımın kökünü istiyor) sözleriyle cevap verdi.

Tan, 'Bir Cumhurbaşkanımız mevcut evlere şenlik; Günde 5 saat konuşuyor. Günde 5 saat konuşan mevcut mı? En dırdır eden kaynanalar dahi günde 5 saat konuşmuyor, yoruluyor. Önüne gelene küfür ediyor. En son Bülent Arınç ile birbirlerine girdiler' dedi.

TÜRK VE KÜRTLER KARDEŞÇE YAŞAMALI VURGUSU

HDP İl Başkanlığı sebebi ile Konya'da Nevruz Bayramı kutlandı. Polis, tebrik konusunda geniş tedbir alırken, katılımcılar tek tek üst aramasından geçirildikten sonra bölgeye alındı. Kutlamada partililerine seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Konya'da Türk ve Kürtlerin kardeşçe yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

'Amacımız; Konya'da Türkler ve Kürtler nasıl kardeşçe bir arada yaşıyorsa, bütün Türkiye'yi de tıpkı şekilde, demokratik hakların, inançların beraber yaşadıkları bir cumhuriyet durumuna getirmektir. Esas mücadelemiz bu. Birilerinin zannettiği gibi, birilerinin korku saldığı bu şeklinde bunlar ülkeyi bölecekler, bunlar parçalamak istiyorlar bunlar kavga gürültü istiyorlar, asla böyle projemiz ve niyetimiz yok.'

'İSTANBUL, DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜRT ŞEHRİ'

Altan Tan, İstanbul'un en kocaman Kürt nüfusuna sahip il olduğunu anlatırken, 'Dünyanın en kocaman Kürt şehri İstanbul'dur. İstanbul'da 3 milyon Kürt yaşıyor. İstanbul'da müşterek yurt olacak, Konya'da, Van'da, Hakkari 'de, Mardin'de, Adana'da müşterek yurt olacak' dedi.

Yeni Anayasa ile bütün kesimlerin haklarını alacağını belirten Tan, 'Herkesin hakkı, hukuku teslim edilecek. Yeni bir anayasa kurulacak. Kürtlerinde esas dilde eğitim hakkı, Kürtçenin kamusal bölgede kullanılması ikinci resmi lisan ve bölgesel yönetimler tanınacak' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NA ELEŞTİRİ

Konuşmasında C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren ve kaynana yakıştırmasında olan Tan, şöyle konuştu:

'Halk, kardeşçe yaşıyor. Kimse kimseyi boğazlamıyor. Ama politikacılarımız ne yazık ki buna hazır değiller. Bir Cumhurbaşkanımız mevcut evlere şenlik. Günde 5 saat konuşuyor. Günde 5 saat konuşan mevcut mı? En dırdır eden kaynanalar dahi günde 5 saat konuşmuyor, yoruluyor. Önüne gelene küfür ediyor. En son Bülent Arınç ile birbirlerine girdiler. 40 senedir bir savaş var. Geliyor diyor ki, bu Kürtler ne istiyor, anlamadım. ya sende zeka sorunumu mevcut da anlamadın. Kaç bin sefer söyleyeceğiz.'

'SİLAHLAR SUSSUN, DİPLOMASİ ÇALIŞSIN'

Kürtler'in esas vatanının Türkiye olduğunu belirten Altan, 7 Haziran'da yapılacak umumi seçimlerde TBMM'ye diri bir biçimde gireceklerini kaydetti. Tan, 'Artık silahlar sussun. Diplomasi, us politika ve düşünce çalışsın' dedi. Altan Tan, konuşmasının peşinden nevruz ateşini yaktı ve halay çekti. Alandakilerde nevruz ateşinin yakılmasının peşinden müzik eşliğinde halay çekip, nevruz bayramını kutladı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar