Altan kardeşlerin başını yakan o konuşmalar VIDEO

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın darbeden önceki gün televizyon programında 'haklı sebeplerle bir darbenin geleceği' imasında bulunarak yaptığı konuşmalar başlarına iş açtı

Google Haberlere Abone ol
Altan kardeşlerin başını yakan o konuşmalar VIDEO
Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce katıldıkları bir televizyon programında, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukarı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ahmet ve Mehmet Altan'ın gözaltına alınma gerekçesi ortaya çıktı.

Şüpheliler Ahmet ve Mehmet Altan hakkında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yapan ''Can Erzincan TV'' adlı kanalda, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak ile katıldıkları programda, darbe çağrışımı yapan subliminal mesajlar verildiği iddiası üzerine gözaltı kararı verildi.

Savcılığın emniyete gönderdiği yazıda, şüpheliler Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın söz konusu programda, darbe çağrışımı mesajı verdikleri, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve Cumhurbaşkanı'nı tehdit ettikleri, darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri aktarılarak, "(şüphelilerin) darbe girişimini öncesinde terör örgütünce fikir-eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve bunu bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek biçimde beyan etmelerinin mümkün olmayacağı'' kaydedildi.

ARAMA VE EL KOYMA KARARI

Demokratik düzende darbe girişimini desteklemenin ve seçilmiş hükümeti tehdit etmenin basın veya ifade hürriyetiyle açıklanamayacağı vurgulanan yazıda, bu şekilde darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensubu bir kısım asker şahıslarla iştirak halinde atılı suçu işledikleri iddia ve isnadıyla şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararının da hakimlikçe verildiği belirtildi.
Bu arada, soruşturma kapsamında da Nazlı Ilıcak'ın cezaevinden getirilerek ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Yorumlar