Alperenlerden biber gazı ve joplu müdahaleye tepki

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, Kahramanmaraş Adliyesi önünde, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine tepki amaçlı toplananlara biber gazlı ve joplu müdahaleyi kınadı. Süleyman Solmazgül,...

Google Haberlere Abone ol
Alperenlerden biber gazı ve joplu müdahaleye tepki

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, Kahramanmaraş Adliyesi önünde, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesine tepki amaçlı toplananlara biber gazlı ve joplu müdahaleyi kınadı.

Süleyman Solmazgül, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada bazı iddialara ilişkin takipsizlik kararı verilmesini BBP ile birlikte Kahramanmaraş Adliyesi önünde protesto ettiklerini anımsattı. Burada toplanan gruba biber gazı ve job kullanılarak müdahale edildiğini hatırlatan Solmazgül, “Yazıcıoğlu davasını provoke etmek isteyenleri biliyoruz ancak adalet isteyenleri jop ve biber gazı sıkarak sindirmek düşünülüyorsa, büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını bilsinler. Biz adliye önünde yanlış bir eylemde bulunmadık sadece hakkımızı aramak için sesimizi duyurmaya çalıştık. Karşılığında ise polislerin müdahalesi ile karşılaştık. Yazıcıoğlu’nun davası için yollara düşüyorsak bu da suç oluyorsa, bizim suçumuzdan önce müdahale edilmesi gereken daha çok insanlar var.” dedi.

Davanın kapatılmasını önlemek ve adaletin işlemesini sağlamak amacıyla BBP’lilerin, Alperenlerin tek yürek haline geldiğini ifade eden Solmazgül, hükümete, davanın aydınlatılması çağrısında bulundu:

“Cuma günü adliye önünde davamızın sonuçlanmasını ve Türkiye’ye ders vermek istemiştik, ancak sonradan masumane bir şekilde yolun bir kısmında yürümeye çalışan arkadaşlarımıza polisin müdahalesini anlamak mümkün değildir. Bu polislere kim emir verdiyse, bu tezgâhı kim kurduysa ve kim kızmak istiyorsa açık açık belirtsin. Ama şunu unutmasın ki bugünün yarını da var. Dolayısıyla Muhsin Yazıcıoğlu davasını takipten bir adım dahi geri durmayacağına kamuoyuna duyurur. Bu emri verenlerin bilmesi lazım; ya bu işi aydınlatın ya da bulunduğunuz yeri terk edin. Yahut da çıkın gerçek yüzünüzü millet öğrensin.”

Davanın hukuk çerçevesinde, mahkemelerce aydınlatılması gerektiğini ifade eden Solmazgül, yetkililerin vurdumduymaz tavrını anlamakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Solmazgül, “Hak isteme talebimiz karşısında yollar kapatacaksak buna da engel olunacaksa, biz bu engelleri aşarız. "Bizim hak isteme talebimiz, davanın aydınlatılma isteği yönündedir." Bize ne kadar engel olunursa olunsun bu isteğimizi dalga dalga Türkiye’ye yayacağız. Kimse bunun önüne geçemez” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar