Alperenler ile polis arasında gerginlik

Helikopterin düşmesi sonucu Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak açılan davada takipsizlik kararı verilmesi Sivas’ta protesto edildi. Yürüyüş yapmak isterken polisle kısa süreli gerginlik yaşayan...

Google Haberlere Abone ol
Alperenler ile polis arasında gerginlik

Helikopterin düşmesi sonucu Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak açılan davada takipsizlik kararı verilmesi Sivas’ta protesto edildi. Yürüyüş yapmak isterken polisle kısa süreli gerginlik yaşayan grubu, BBP'liler ve Alperen Ocaklar yetkilileri araya girerek sakinleştirdi.

Şehir meydanında toplanan Alperen Ocakları'na mensup kalabalık bir grup, sloganlar atarak takipsizlik kararına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Alperen Ocakları 2. Başkanı Murat Kip, takipsizlik kararını tanımadıklarını belirterek, “Bugün bitmemiş ve kapanmamış ve alçakça üzeri örtülmeye ve kapatılmaya çalışılan liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde şehit olan dava arkadaşlarının Kahramanmaraş Savcısı tarafından takipsizlik kararı çıkan bu dosyanın hükmünü Alperenler olarak tanımadığımızı, bu kararı bundan sonra daha yakın takip edeceğimizi ve peşini bırakmayacağımızı buradan bildiriyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Adliyesi önünde yaşanan biber gazlı müdahaleyi de kınadıklarını söyleyen Murat Kip, şöyle devam etti: “Bugün Kahramanmaraş Adliyesi önünde takipsizlik kararı çıkan dosyaya yasal olarak itiraz etmek üzere Türkiye’nin dört bir yanından giden içerisinde şehit ailelerimizin bulunduğu gönüldaşlarımıza hükümetin emniyet görevlileri tarafından biber gazlı ve coplu sert müdahalesine maruz kalmıştır. 5 yıldır hukuk kuralları içerisinde mücadele veren Alperenler olarak bu müdahaleyi şiddetle kınıyoruz. PKK'ya gül atan AK Parti hükümeti Türk İslam davasının davacısı ve bu vatanın bölünmez bütünlüğünün sigortası olan Alperenlere bu yaptığı çirkin olayı Yüce Türk milletinin vicdanına bırakıyoruz.”

Konuşmanın ardından grup İstasyon Caddesi'ne yürümek istedi. Polis araya girerek grubun yürümesine engel olmaya çalıştı. Grup içerisinden bazıları Kahramanmaraş’taki biber gazlı müdahaleyi hatırlatarak ‘bizde istiyoruz’ diye tepki gösterdi. Yürümek isteyen grub, polis barikatıyla karşılaşınca ortam gerildi. Araya parti yöneticileri ve Alperen Ocakları yetkilerinin girmesiyle ortamı yatıştırılırken polis grubun kaldırımdan yürümesine izin verdi. Hükümet aleyhine sloganlar atarak bir süre yürüyen Alperen Ocaklarına mensup gençler, daha sonra kent meydanına yürüyerek İstiklal Marşı okudu, grup ülkücü yemini ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar