Alperen Ocaklarından Mısır Eleştirisi

Antalya Alperen Ocakları İl Genel Sekreteri Furkan Özmen, hükümeti, Müslüman Kardeşler üyesi 529 Mısırlının idamına sessiz kalmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Alperen Ocaklarından Mısır Eleştirisi



Osmanlı'nın 397 sene himayesinde kalan Mısır'da, 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasını tüm dünya gibi haberlerden öğrendiklerini ve çok üzüldüklerini ifade eden Furkan Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, "İnsan canının bu kadar kıymetsiz hale gelmesi, suçsuz yere 529 kişinin canının alınacak olması kabul edilemez bir durumdur." dedi.

Mısır'daki idamlar karşısında sessiz kalan dünyayı, "Mısır’da olan olaylar bugün Avrupa’nın bir yerinde olsa acaba dünyanın tepkisi ne olurdu? Veya orada idam cezasına çarptırılanlar sırf Orta Doğu'lu olduğu için mi gerek ülkemizden gerek dünyadan yeterli desteği alamıyorlar?" diye eleştiren Özmen, hükümete şu sözlerle yüklendi:

"İsteyince Arakan’ı, Suriye’yi gören hükümet, acaba neden Mısır için gerekli girişimi yapmıyor? Neden sert bir açıklama dahi yapamıyor? Hükümet ne yazık ki sınırımızın ötesindeki Kerkük’ü nasıl görmediyse, Balkanlar'daki Türk ve Müslüman kardeşlerimizin sorunları karşısında nasıl çözüm üretemediyse, Tebriz’e, Kosova’ya nasıl sahip çıkamadıysa, Doğu Türkistan’da olanlar karşısında nasıl sınıfta kaldıysa bugün de aynı şekil Mısır’da olan bu olay karşısında bir kez daha sınıfta kalmıştır." Furkan Özmen, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere, zulme uğrayan milletlere sahip çıkmaları çağrısında bulundu.
 

Yorumlar