Alpaslan Lisesi öğrencileri hızlı okuma kursu aldı

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Anadolu Lisesi ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (Makü)’nin ortaklaşa düzenlediği Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri Kursu sonunda 20 öğrenciye sertifika verildi.2013-2014 Öğretim yılında uygulamaya konulan...

Google Haberlere Abone ol
Alpaslan Lisesi öğrencileri hızlı okuma kursu aldı

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Anadolu Lisesi ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (Makü)’nin ortaklaşa düzenlediği Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri Kursu sonunda 20 öğrenciye sertifika verildi.

2013-2014 Öğretim yılında uygulamaya konulan Platin Uygulaması’nın bir ayağını oluşturan ‘’Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri’’ semineri Burdur Makü Laboratuvarı’nda verildi. Burdur Özel Alpaslan Ali Can Anadolu Lisesi öğrencilerinden 20 kişinin katıldığı seminerlerde katılımcılara 30 saatlik bir program uygulandı.

MAKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr.Rıza Oğraş tarafından eğitim verilen öğrencilere sertifikaları düzenlen bir törenle verildi. Özel Alpaslan Ali Can Koleji Konferans Salonu’nda düzenlene törende öğrencilere sertifikalarını Okul Müdürü Soner Oğuzhanoğlu'ndan aldı.

Program çerçevesinde seminerlere düzenli olarak katılan öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Soner Oğuzhanoğlu, ‘’Kolej yönetimi olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken onların yeteneklerini keşfetme ve yeni beceriler edinmelerini çok önemsiyoruz. Platin Uygulama Projemiz de bu çalışmalardan. Projenin uygulanma sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Makü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı ve seminerini veren Yrd.Doç Dr.Rıza Oğraş’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Seminere katılıp sertifika alan okul öğrencilerinden Abdülmecit Arlı, “Okulumuz bizi sadece sınavlara değil, her alanda hayata hazırlıyor. Bu seminere arkadaşlar olarak çok değer verdik. Son yıllarda sınavlarda paragraf soruları çok çıkıyor. Hızlı okuma ve anlaması iyi olan soruları daha çabuk ve kolay çözüyor. Okulumuza ve üniversite yetkililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar