Alparslan Türkeş ölüm yıldönümünde anılıyor

Alparslan Türkeş, ölümünün 19'uncu yıldönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bahçeli, Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Türkeş ise, bir mesaj yayınladı

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Türkeş ölüm yıldönümünde anılıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş'in fazilet sahibi bir insan olarak temayüz etmiş, gözünü budaktan esirgemeyen cesaret sembolü, şefkat ve merhamet sahibi biri olduğunu belirtti.

Kalp krizi sonucu 4 Nisan 1997'de Ankara'da vefat eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Alparslan Türkeş, ölümünün 19. yılında kabri başında anıldı.

Törene Bahçeli’nin yanı sıra, milletvekilleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Partililer Türkeş’in mezarının başında Kuran okudu, dua etti.

TUĞRUL TÜRKEŞ'TEN MESAJ

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AlparslanTürkeş'i tanımlamak için "İlkeli bir devlet adamı, milletine sadakatle bağlı bir vatan evladı ve siyasi milleti için yapan bir lider" denilmesinin yetersiz olacağını belirterek, "O milletine sevdalı, millet ise ona sevdalıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkeş mesajına, "Ömrünü millete hizmet ve Türk dünyasının birlik ve beraberliğine adayan, mücadelesiyle başta gençler olmak üzere herkese örnek olmuş Milliyetçi Hareket'in ve Türk milliyetçilerinin merhum lideri Alparslan Türkeş'i, vefatının 19.yılında özlemle, saygıyla anıyoruz" ifadeleriyle başladı.

 

Yorumlar