Alparslan Koleji öğrencisi TEOG'da Tükiye birinci oldu

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları öğrencisi Batuhan Cansu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda, 700 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Alparslan Eğitim Kurumları İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Koç, 8. sınıfların...

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Koleji öğrencisi TEOG'da Tükiye birinci oldu

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları öğrencisi Batuhan Cansu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda, 700 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Alparslan Eğitim Kurumları İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Koç, 8. sınıfların girdiği ve bu yıl ilk kez uygulamaya konan TEOG Sınav sonuçlarında bir öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Geleneksel hale gelen başarı seviyesini bu yılda yeni bir dereceyle taçlandırdıklarını belirten Koç, "Geçtiğimiz yıla kadar SBS olarak yapılan sınav, bu eğitim döneminde TOEG adı altında gerçekleştirildi. Bu sistemle her birinci dönem hem de ikinci dönem ayrı ayrı olmak üzere iki sınav gerçekleştirildi. 8. sınıf öğrencileri için ilk kez uygulanan bu sistemde de okul olarak önemli başarıya imza attık. Batuhan Cansu isimli öğrencimiz, sınavda sorulan 120 sorunun tümünü doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu. Bu önemli başarıyı elde eden öğrencimizi, öğrencinin anne-babasını ve okul öğretmenlerimizi kutluyoruz. Trabzon’un zeki ve çalışkan evlatlarının hak ettiği eğitim-öğretimi vermekten gurur duyuyoruz." dedi.

2014 YGS'DE DE TRABZON BİRİNCİSİ ÇIKARMIŞTI

Alparslan Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencisi Ertuğrul Saliç, bu yıl yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Trabzon adına önemli bir başarıya imza atmıştı. Saliç, aldığı 492,81 puanla YGS'de Trabzon 1.si olurken, YGS-2 puan türünde Türkiye 42.si, YGS-1 puan türünde Türkiye 48.si ve YGS-4 puan türünde de Türkiye 81.si olmuştu.

CİHAN

Yorumlar