Alo 181 ihbar hattı, danışma hattı gibi bilgilendiriyor

Erzurum’da çevre kirliliğinin önüne geçmek ve daha kaliteli hava elde etmek için kullanılan Alo 181 ihbar hattı aynı zamanda danışma hattı olarak görev yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Alo 181 ihbar hattı, danışma hattı gibi bilgilendiriyor

Erzurum’da çevre kirliliğinin önüne geçmek ve daha kaliteli hava elde etmek için kullanılan Alo 181 ihbar hattı aynı zamanda danışma hattı olarak görev yapıyor. Hava kirliliğinin ortadan kaldırılması için ekip sayısının arttırılması ve 14 ekiple şehir genelinde aralıksız çalışma sürdürülmesi vatandaşların da bu konuda duyarlılığını arttırdı. Son iki gün içerisinde Alo 181 ihbar hattını arayan 135 vatandaşın ilgili birimlerle irtibatlandırılarak bilgilendirilmesi sağlandı. Bilgilendirmenin yanı sıra ihbarları da dikkate alan Alo 181 hattı yapılan ihbar doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyor.

Bu arada sahada çalışma yapan ekipler de bir yandan kontrollerini yaparken öte yandan da vatandaşlara yönelik ısınma teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Bu güne kadar 283 kazan dairesini denetleyen ekipler ayrıca 177 sobalı ev denetiminde bulunarak 68 tutanak tuttu. Ekipler gittikleri bölgelerde 249 aileye broşür dağıtımı yaparak yakma ve ısınmada doğru tekniklerin kullanılması konusunda yardımcı oldu. CİHAN

Yorumlar