Almanyalı Türk işadamları FUV ile Namibya’yı keşfediyor

Frankfurt İş Adamları Derneği (FUV), Frankfurt’ta bu sene ikinci etkinliği olan Namibya Tanıtım Günü’nü gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Almanyalı Türk işadamları FUV ile Namibya’yı keşfediyor

Frankfurt İş Adamları Derneği (FUV), Frankfurt’ta bu sene ikinci etkinliği olan Namibya Tanıtım Günü’nü gerçekleştirdi. Frankfurt ve çevresinden 60’a yakın işadamının katıldığı programda Namibya Büyükelçiliği’nden bürokratlar da hazır bulundu. Namibyalı yetkililer, ülkelerindeki yatırım imkanları hakkında bilgi verdi, Alman şirketlerinin hangi alanlarda yatırım yapabileceklerini anlattı.

Programda konuşan Namibya Büyükelçisi Ekonomi Danışmanı Dr. Mekondo Kaapanda-Girnus, geçmiş senelerde Namibya’nın iş kurma yeri olarak bilinmediğini, daha ziyade turistik mekanlarıyla ilgi çektiğini belirtti. Kaapanda-Girnus, “Bu imajı değiştirmek istiyoruz. Alman şirketlerinin Namibya’yı iş kurma yeri olarak algılamasını istiyoruz.” dedi. Ekonomi danışmanı, Namibya’nın istikrarlı ve iyi alt yapısıyla çok ilgi çekici projeler sunan bir ülke olduğunu dile getirdi. FUV’un düzenlediği etkinliğin önemli olduğunu vurgulayan Kaapanda-Gimus, bu gibi organizasyonların ülke hakkında gerekli bilgileri vermede büyük rol oynadığına işaret etti.

FUV Dernek Başkanı Neşet Çiftçi ise derneğin amacını anlattı. Türk işadamlarını bu gibi ülkelerde görmek istediklerini dile getiren Çiftçi, bunun için ufuk açıcı, vizyon sağlayıcı faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti. Derneğin iki ay önce kurulmasına rağmen çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten FUV Genel Sekreteri Metin Cavlak ise iş adamlarıyla birlikte Namibya’ya gelecek dönemde bir iş seyahati düzenleyeceklerini ve iş imkanlarını yerinde görüp tekrar değerlendireceklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar