Almanya’dan Tatvan’a “Dost Eli”

Almanya Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Küşneci, Bitlis Galatasaraylılar Derneği işbirliği ile Tatvan’da hayata geçirmeyi planladıkları “Dost Eli” yardım kampanyası kapsamında Bitlis Galatasaylılar Dernek Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’dan Tatvan’a “Dost Eli”

Almanya Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Küşneci, Bitlis Galatasaraylılar Derneği işbirliği ile Tatvan’da hayata geçirmeyi planladıkları “Dost Eli” yardım kampanyası kapsamında Bitlis Galatasaylılar Dernek Başkanı İdris Dağdağan ve yönetim kurulunu dernek binasında ziyaret etti.

Bitlis Galatarasaylılar Derneğinde yapılan ziyaretin ardından Almanya Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Küşneci ve Bitlis Galatasaylılar Dernek Başkanı İdris Dağdağan ve yönetim kurulu yardım kampanyası ile ilgili bilgi vermek amacıyla Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan’ı Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin’i makamlarında ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde kurum amirlerine yardım kampanyası ile ilgili bilgi veren Almanya Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Küşneci, “Dost Eli” yardım kampanyasını şimdiye kadar 9 ayrı ilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Kampanyanın 10’uncu ayağını da Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştireceklerini ifade eden Küşneci, yardım malzemeleri içerisinde özellikle engelli ve yaşlı insanların yaşamlarında kendilerine kolaylık sağlayacak yaşam araç ve gereçleri başta olmak üzere birçok yardım malzemesinin yer alacağını belirtti.

Yardım kampanyası kapsamında Tatvanlı yöneticiler ve Bitlis Galatasaraylılar Derneğinin katkılarıyla Almanya’da yardım kampanyası düzenleneceğini aktaran Küşneci, “Bu yardım kampanyası ile elde edilecek olan gelirlerle alınacak olan yardım malzemeleri Tatvan’a getirilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Böylece Almanya’dan Tatvan’a bir köprü kurmayı hedefliyoruz. Zaten bu kapsamda şimdiye kadar bu projeyi 9 defa hayata geçirmiş bulunuyoruz. Tatvan’da hayata geçirilecek olan projenin 10. proje olması nedeniyle bugüne kadar gerçekleştirilecek en büyük proje olmasını hedefliyoruz. Bizim Tatvan’a Bitlis’e yoğunlaşmamızda özellikle emeği geçen Bitlis Galatasaraylılar Derneği Başkanı İdris Dağdağan ve yönetim kuruluna, Galatasaray Spor kulübüne ve Tatvanlı yöneticilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bitlis Galatasaraylılar Derneği Başkanı İdris Dağdağan ise, özellikle Avrupa’da insanların gözde markası haline gelen Galatasaray Spor Kulübü ismiyle kurmuş olduğumuz Bitlis Galatasaraylılar Derneğini kurmamızda ki esas amaç Galatasaray Spor Kulübünün, Avrupa’da ki spor kulüplerinin ve yardımsever vatandaşların, işadamlarının ilgisini Tatvan’a Bitlis’e ve diğer ilçelerimize çekmekti. Bu şekilde gerek Galatasaray Spor Kulübüyle, gerekse Almanya ile bir köprü vazifesi görerek Tatvan’ı Bitlis’i ve diğer ilçeleri tanıtmak, insanların ilgisini buralara çekerek, işbirliği içerisinde yatırım getirtmek, memleketimizin güzelliklerini dünyaya tanıtıp, bir nebze olsun memleketimize ve insanlarımızın faydasına elimizden geldiğince katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla, Bremen Galatasaraylılar Derneğinin katkılarıyla hazırlanacak yardım malzemelerini getirmek, tanıtım ve teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere yakın bir zamanda dernek olarak Almanya’ya gitmeyi planlıyoruz. Bu aşamada bize destek olan veya olacak olan, üyelerimizden yöneticilerimize kadar emeği geçen ve emeği olacak herkese ve Hasan Küşneci Bey’e teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Almanya Bremen Galatasaraylılar Derneği ve Bitlis Galatasaylılar Derneği tarafından makamında ziyaret edilen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu projenin özellikle yardıma muhtaç olan engellilere, yaşlılara ve öğrencilere yönelik olmasının önemine vurgu yaptı. Yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Erkan, Tatvan için ve insan odaklı yapılacak olan her işin yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan yapılan ziyaretlerin ardından daire amirlerine üzerinde Almanya Bremen’in fotoğraflarının asılı olduğu plaket ve Bremen forması hediye edildi. CİHAN

Yorumlar