Almanya'dan Sisam İtfaiyesi’ne ekipman yardımı

Ege Denizi’nde tanınmış tatil beldesi Sisam Adası’nın merkezi itfaiyesine Almanya’nın Eislingen şehrinden yardım eli uzandı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan Sisam İtfaiyesi’ne ekipman yardımı

Ege Denizi’nde tanınmış tatil beldesi Sisam Adası’nın merkezi itfaiyesine Almanya’nın Eislingen şehrinden yardım eli uzandı. Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizden etkilenen diğer şehirler gibi Samos şehrinin itfaiyesine Eislingenli meslektaşları destekte bulundu.

Eislingen’de itfaiyenin kullanılmayan ve Baden-Württemberg (BW) yönetmeliğine uymayan itfaiyeci kıyafetleri, itfaiye kaskları ve ekipmanları Sisam’daki itfaiyecilere bağışlandı. Yunanlı meslektaşlarına nazaran daha iyi şartlara ve yeni ekipmana sahip olduklarını söyleyen Eislingen İtfaiyesi Basın Sözcüsü Jürgen Eisele, “Daha önce Kuchen beldesinin itfaiyesi sözü edilen itfaiyeye birçok ekipman yollayarak yardım ediyordu. Ama öğrendiğimiz kadarıyla eski kıyafetlere sahipler. Biz de Eislingen İtfaiyesi olarak BW’de geçerli normlara uymayan fakat oradaki normlara göre kullanılabilen itfaiyeci kıyafetleri ve kaskları yolladık. İtfaiye Amiri Yardımcısı Winfrid Fuchs ile itfaiye eri Achim Heuschneider’in itinalı çalışmaları sonucu her ekipman kontrolünden geçirilerek paketlendi." dedi.

Eislingen İtfaiyesi olarak Sisam İtfaiyesi’ne yardım ettiklerinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Winfrid, “Onlar için geç de olsa bu ekipmanların bir Noel hediyesi olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu. Eislingen Büyükşehir Belediye Başkanı Klaus Heininger ise itfaiye teşkilatının bu yardımının örnek bir davranış olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar