‘Almanya’daki Müslümanlar’ sergisi Hamburg’da

Federal Politik Eğitim Merkezi İletişim Dairesi tarafından hazırlanan ‘Almanya’daki Müslümanlar- Müslime in Deustchland’ sergisi Berlin, Bonn, Köln, Schleswig Holstein ve Münster’den sonra Hamburg’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
‘Almanya’daki Müslümanlar’ sergisi Hamburg’da

Federal Politik Eğitim Merkezi İletişim Dairesi tarafından hazırlanan ‘Almanya’daki Müslümanlar- Müslime in Deustchland’ sergisi Berlin, Bonn, Köln, Schleswig Holstein ve Münster’den sonra Hamburg’a geldi. Daha çok öğrencilere Müslümanlar hakkında bilgi vermeyi amaçlayan sergide Almanya’daki Müslümanlar gençlerle ilgili ‘Genç Müslümanları ne harekete geçiriyor?, Gelecekleri hakkında ne düşünüyorlar?, Vatanları onlar için ne ifade ediyor?, Almanya’ya nasıl bakıyorlar?’ gibi sorulara cevap aranıyor.

Üç bölümden oluşan serginin birinci bölümünde ‘İnsanlar’ yer alıyor. Bu bölümde 7 Müslüman genç kendilerinden, ailelerinden, siyaset, vatan, din, özel ilgi alanları, dostluk-arkadaşlık, müzik, moda ve kimlik hakkında çizim ve video kliplerle bilgi veriyorlar. İkinci bölümde ise ‘Bilim’ yer alıyor. Bu bölümde ise ‘Din gerçek anlamda ne?, İslamofobi ve dini aşırılık’ gibi konular yer alıyor. CİHAN

Yorumlar