Almanya'daki İslami kuruluşlardan Ramazan mesajı

Almanya’daki İslami kuruluşlar, birer mesaj yayınlayarak Müslümanların Ramazan’ını tebrik etti. Mesajlarda, Ramazan’ın Müslümanlar için arınma, değişme ve yenilenme zamanı olduğunun altını çizdi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki İslami kuruluşlardan Ramazan mesajı

Almanya’daki İslami kuruluşlar, birer mesaj yayınlayarak Müslümanların Ramazan’ını tebrik etti. Mesajlarda, Ramazan’ın Müslümanlar için arınma, değişme ve yenilenme zamanı olduğunun altını çizdi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, “Müslümanlar olarak arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği yeni bir Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. Ramazan’ın öncelikle Almanya’da yaşayan Müslümanlara, bütün İslâm âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.

Ramazan’ın kendine has güzelliklerle dolu atmosferine dikkat çeken Er, “Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayı, yine bu sene de bizler için nice manevî güzelliklerin hayatımıza tatbik edileceği bir ay olacaktır.” dedi.

RAMAZAN DEĞİŞME ZAMANIDIR

"Ramazan değişme zamanıdır" başlıklı mesaj yayınlayan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün ise,“Ramazan ayı Müslümanlar olarak kendimizi değiştirmek, Allah’a samimiyetle bağlanmak, her şeyimizin O’nun denetimi ve gözetimi altında olduğu şuuruna ermek için çok önemli bir fırsattır.” dedi.

Toplumsal sorunları hatırlatan Ergün, “Etnik ayırımcılığın, mezhep kavgalarının, işgal ve iç savaşların şiddetlendiği bu günlerde Cenâb-ı Allah’ın ‘Bir toplum kendini değiştirmedikçe, Allah o toplumu değiştirmez!’ (Ra’d suresi, 13:11) mealindeki ayetini bir kez daha hatırlamak zorundayız. Görüyoruz ki, bizler kendimizi değiştirmedikçe Allah bizi değiştirmeyecektir. Allah, bizim hakkımızdaki hükmünü, bizim amel, davranış ve niyetlerimize göre verecektir. Öyleyse, bizler helalinden kazanıp, helalinden harcamaktan başlayarak, kardeşlerimizle olduğu gibi diğer insanlarla da iyi ilişki, yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) Genel Başkanı Mehmet Duran ise tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlayarak, Ramazan’ın tüm dünyada barışa vesile olmasını diledi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek de Müslümanların Ramazan’ını tebrik ederek, Müslümanlara bu mübarek ayın anlamın uygun davranarak yoksullarla daha fazla dayanışma ve yardımlaşma sergilemelerini, yaşanan savaşlara karşı barışın tesisi için angaje olmalarını istedi.

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner ise, “İnanmış bir Müslüman’ın hayatında senede bir defa idrak edilen her Ramazan, bir dönüm noktası, bir başlangıçtır. Sadece Allah’ın rızasını kazanmak için tutulan Ramazan ayı orucu, inananlara tarifi mümkün olmayan manevi bir huzur ve lezzet verirken, yoksul ve kimsesizlerle dayanışmaya da vesile olmaktadır.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar