Almanya'da yüzlerce hastane, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Almanya genelinde, neredeyse her şehrin ortak sıkıntılarından sayılan hastanelerin finanse edilmesi konusu tekrar tartışmaya açıldı. Uzmanlara göre, birçok hastane maddî çıkmazın içerisine girmiş, geleceğe yönelik bir umudu kalmamış...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da yüzlerce hastane, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Almanya genelinde, neredeyse her şehrin ortak sıkıntılarından sayılan hastanelerin finanse edilmesi konusu tekrar tartışmaya açıldı. Uzmanlara göre, birçok hastane maddî çıkmazın içerisine girmiş, geleceğe yönelik bir umudu kalmamış durumda.

Rheinisch-Westfälisch Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü yetkilisi Boris Augurzky’ye göre, her yedi hastaneden biri fazlalık konumunda. Yapılan araştırmalara göre, iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kliniklerin oranı yüzde 16 düzeyinde.

Gelecek yıllarda maddî yetersizlikler nedeniyle kilit vuracak hastanelerin oranı ise yüzde 13. Konunun uzmanı Augurzky, özellikle küçük kliniklerin devlet tarafından maddî destek almasıgerektiğini vurguluyor. Bu maddî desteğin kliniklerin ayakta kalması için değil, aksine, kapatılması, dönüşüme uğraması için veya düzenli bir biçimde ellerindeki tıbbî ekipmanın daha büyük hastanelere aktarılması için.

Uzmanlar tarafından ayrıca eleştirilen bir husus ise, neredeyse her şehirde tüm tıbbî taleplere cevap veren ama bir türlü profesyonelleşememiş ve çok açık barındıran yüksek sayıda küçük kliniklerin bulunması. Bu tür küçük kliniklerin varlığının devam etmesinin, diğer hastaneleri de olumsuz etkilediği ifade ediliyor. CİHAN

Yorumlar