Almanya'da Yeşiller ve Sol Parti’den trafikte alkole sıfır tolerans

Almanya'da muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti, araç kullanırken alkol tüketimine sıfır tolerans tanımak istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Yeşiller ve Sol Parti’den trafikte alkole sıfır tolerans

Almanya'da muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti, araç kullanırken alkol tüketimine sıfır tolerans tanımak istiyor. Araç sürücülerinin bir yudum daha alkol almaması gerektiğini belirten muhalefet partileri yasada değişiklik yapılması için önerge verecekler. “Araç sürücülerinin alkol kullanımının toplumsal kabulü için toleransımız yok.” diyen Yeşiller Partisi trafik uzmanı Stephan Kühn, yaz tatili öncesi yasa değişikliği için Federal Meclis’e önerge vereceklerini açıkladı.

Sol Parti yetkilileri de alkollü araç kullananların trafikte risk oluşturduklarını ve alkolden sonra sürücülerin reaksiyon yeteneklerinin ne kadar güçlü olduğunu tahmin edemeyeceklerini belirtti. İktidar ortağı SPD’nin trafik uzmanı Kirsten Lühmann da alkol tartışmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek “Koalisyon sözleşmesinde yer almıyor fakat toplumsal tartışma için uygun bir zaman dilimi olabilir.” açıklamasını yaptı.

Araç sürücülerinde “Sıfır alkol” uygulamasının zor olduğunu açıklayan Polis Sendikası, insanların bazı meyveli içeceklerden bile alkol alabileceklerini beyan etti. Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt ise şu an için alkol tüketiminde yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söyledi. Almanya’da yürürlükte olan yasaya göre trafikte 0,5 promile kadar müsaade ediliyor. Yeni ehliyet sahibi 21 yaşından küçük vatandaşların alkolün etkisindeyken direksiyona geçmeleri tamamen yasak. CİHAN

Yorumlar