Almanya'da vergi kaçakçılarına göz açtırılmayacak

Bayern Münih'in eski başkanı Uli Hoeneß'in vergi kaçakçılığı suçlamasıyla 3,5 yıl hapse mahkum olması ile Almanya’nın en sıcak gündemleri arasına giren vergi kaçakçılığı ile mücadele konusunda Baden Württemberg’de önemli adımlar...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da vergi kaçakçılarına göz açtırılmayacak

Bayern Münih'in eski başkanı Uli Hoeneß'in vergi kaçakçılığı suçlamasıyla 3,5 yıl hapse mahkum olması ile Almanya’nın en sıcak gündemleri arasına giren vergi kaçakçılığı ile mücadele konusunda Baden Württemberg’de önemli adımlar atılıyor.

Vergi kaçakçılığı ile daha aktif mücadele edilmek istenilen eyalette bu konu ile ilgili özel bir birim (Sondereinheit für Steuerfahndung -SES) de kurdu. Karlsruhe’de bulunan Vergi İnceleme Birimi’nde görevli olan uzmanlar eyalet genelinde yetki kullanmanın yanı sıra diğer eyaletlerle ve federal birimlerle bu konuda bilgi paylaşımı da yapabiliyor.

Vergi kaçakçılığında SES biriminin işlevi ile ilgili yapılan açıklamada, şimdiye kadar olan uygulamada yapılan Maliye’nin (Finanzamt) vergi inceleme aşamasının atlanarak hızlı bir şekilde incelemelere devam edildiği bildirildi. Her fırsatta vergi kaçakçılığı ile mücadele vurgusu yapan Eyalet Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid’de vergi kaçakçılarının fiillerinin eyalet sınırlarını aştığını belirterek bu konuda federal düzeyde bilgi alışverişinin önemine dikkat çekti. Yeni birimde uzmanlar internet üzerinden yapılan ticaret de dahil olmak üzere tüm ticari faaliyetler ve para trafiği ile ilgili incelemeler yapılacak.

Öte yandan Maliye Çalışanları Sendikası (DSTG) bölgedeki Finanzamtlardaki personel sıkıntısına dikkat çekti. Uzmanların tespitlerine göre Güneybatı Almanya’da yıllık kaçırılan vergi miktarı 5-10 milyar euro civarında. Öte yandan kendisini ihbar eden vergi kaçakçılarının sayısında da artış yaşanıyor. Vergi idaresinin verilerine göre 2010 Nisan ayından bu yana 22 bin ihbar yapıldı. İhbarlarda kaçırıldığı ortaya çıkan vergi miktarı ise yaklaşık 1,8 milyar euro. Bölgedeki Finanzamtlara haftalık 100-200 arasında ihbar yapılıyor. CİHAN

Yorumlar