Almanya'da Türkler'in düğün konvoyuna polis şoku

ALMANYA'nın Bremen kentinde Türk düğün konvoyu yolda yavaş ilerlediği gerekçesiyle polisler tarafından durdurularak arama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Türkler'in düğün konvoyuna polis şoku

Bir park alanında durdurulan 25 araçtan oluşan düğün konvoyu iki saat bekletildi. Polis, sürücülerin ehliyetlerine el koydu. Damat, gelini almaya iki saat gecikmeyle gitti ve düğün geç başladı. Ehliyeti alınan sürücüler avukatlarına başvurdu.

En mutlu gününde konuklara mahçup olduğunu ve gelini kuaförden geç aldığını anlatan damat Fatih Güneş, şunları anlattı:

"Konvoy halinde düğün salonuna gidiyorduk. Normal seyir halindeydik. A 27 otoyolunda bir araç parkına girip arkada kalan araçları bekledik. Bu sırada polis araçları parkın girişini ve çıkışını kapattı. Arabaları arayıp kimliklerimizi ve ehliyetlerimizi aldı. Olay yerinde tam iki saat bekledik. Ne alkol aldık, ne uyuşturucu. Yolu da ihlal etmedik. Şu anda ehliyetsiziz. Polislerden davacı olacağım."

"ŞAKA YAPIYORLAR ZANNETTİK"

Düğün sahiplerinden Mehmet Gölge ise, Türkiye'de gelin arabasının önünün bahşiş için kesidiğini ifade ederek, "Biz de Alman polisleri böyle bir şaka yapıyorlar diye düşündük. Ama şaka yapmıyorlardı. 25 kişinin ehliyetini alıp bizi orada tuttular. Ne yapacağımızı şaşırdık. Polislerden en azından gelin arabasını bırakmalarını istedik. Ona da izin vermediler. Düğüne ev sahibi olarak herkesten sonra gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

TÜRKİYEDEN GELEN MİSAFİR ŞOK OLDU

Düğün için Türkiye'den gelen damadın dayısı Aydın Atak hala şokta olduğunu söyledi. Atak, "Ben konvoyda değildim ama polislerin araçları durdurduğunu ve saatlerce bırakmadığını duyunca şok oldum. Herkes bize gelin ve damadın nerede kaldığını sordu. Türkiye'de böyle şey görmediğimiz için şaşırdım. Ben bu olaydan polislerin yabancı düşmanlığı yaptıklarını çıkarırım" dedi.

Yorumlar