Almanya'da Türkçe tercümanlık ve ekonomi iletişimi eğitimi fırsatı

Münih'te dil ve tercümanlık alanında meslek eğitimi ve yüksek öğrenim imkanları sunan Münih Diller ve Tercümanlık Enstitüsü (SDI) müfredatına Türkçe derslerini de dahil etti.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Türkçe tercümanlık ve ekonomi iletişimi eğitimi fırsatı

Münih'te dil ve tercümanlık alanında meslek eğitimi ve yüksek öğrenim imkanları sunan Münih Diller ve Tercümanlık Enstitüsü (SDI) müfredatına Türkçe derslerini de dahil etti. SDI Münih, ana dili Türkçe veya Türkçe ön bilgisi olan, profesyonel dil becerilerini kullanarak kurumsal iletişim ya da çeviri veya tercümanlık alanında becerilerini genişletmek isteyen kişilere yönelik olarak 2014-2015 kış döneminde üç farklı alanda eğitim verecek.

Diller Yüksekokulu'nda Bachelor Uluslararası Ekonomi İletişimi alanında yüksek öğrenim imkanı ile iletişim uzmanları yetiştirmeyi hedefleyen SDI; Almanca, İngilizce ve Türkçe dillerinde eğitim vereceği öğrencilerine ekonomi ve kültürel beceriler kazandıracak. Akademide mütercimlik ve simültane tercümanlık meslek eğitiminde öğrencilerine ikinci dil olarak Türkçe seçme imkanı sunuluyor. Öğrenciler bu meslek eğitiminde, Almanca ve Türkçenin yanı sıra bir yabancı dil daha öğreniyor. Bu iki eğitim için Abitur isteniyor. Meslek okulunda ise vatandaşlara iki yıl içinde Yabancı Dil Sekreterliği eğitimi veriliyor.

Mittlere Reife diplomasının gerektiği bu eğitimde de öğrenciler dillerden birini Türkçe seçebiliyor ve eğitimini başarıyla bitirdikten sonra akademide Abitur olmadan bazı alanlarda yüksek öğrenim görme hakkı kazanıyor. Bu üç eğitim hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.sdi-muenchen.de internet adresini ziyaret ederek veya 29 Mart 2014 tarihinde enstitünün Obersendling semtindeki binasında düzenlenecek Açık Kapı Günü'ne katılabiliyor. Konu hakkında Zaman'a konuşan bir SDI yetkilisi, şimdiye kadar çok sayıda vatandaşın neden Türkçe eğitim verilmediği soruna muhatap olduklarını ve ihtiyaca binaen Türkçeyi de müfredata dahil ettiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar