Almanya'da Türk gençlerini cesaretlendirecek kampanya

Almanya'nın Baden-Württemberg Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, eyaletteki işsiz göçmenlerin içindeki en büyük grubu Türklerin oluşturduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Türk gençlerini cesaretlendirecek kampanya

Almanya'nın Baden-Württemberg Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, eyaletteki işsiz göçmenlerin içindeki en büyük grubu Türklerin oluşturduğunu söyledi. Bakanlığının göçmen ailelere mensup gençlere meslek eğitimi alma konusunda cesaret vermek için bir kampanya başlattıklarını belirten bakan, böylelikle bu gençleri nitelikli hale getirip iş dünyasına kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Baden-Württemberg (BW) Ekonomi Bakanlığı özellikle göçmen ailelere mensup gençleri meslek eğitimi almaya teşvik etmek için ‘Kendine güven, meslek öğren! Baden-Württemberg’in sana ihtiyacı var’ adını taşıyan bir kampanya başlattı. Eyaletin Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid’in de katıldığı konuyla ilgili basın toplantısında, kampanya sayesinde gençleri teşvik etmenin yanı sıra anne-babaların da bilgilendirileceği açıklandı.

Kampanya kapsamında eyalette meslek eğitimi imkanları hakkında bilgi veriliyor, meslek seçimi testleri uygulanıyor ve başvuru adresleri verilerek yol gösteriliyor. Bu şekilde meslek eğitimi konusunda kendine güveni artan gençlerin eyalette ilgi duyabilecekleri 330 farklı meslek alanına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Basın toplantısında çeşitliliğin bir istisna değil, aksine normal bir durum olduğuna vurgu yapıldı. Eyalette 1 milyon 7 bin insanın mesleksiz ve eğitimsiz olduğunu belirten Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, bu insanların arasında çok sayıda göçmen, özellikle de Türklerin bulunduğunu dile getirdi. Türklerin göçmenler arasında yüzde 19’luk bir oranla en büyük grubu temsil ettiğine dikkat çeken bakan, bu oranının aşağı çekilmesi için mesleki eğitim sorunun giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan, Türk gençlerinin meslek öğrenmelerini teşvik etmek için kampanyanın ana broşür ve pankartlarını Türkçe hazırladıklarını dile getirdi.

KAMPANYA İÇİN 200 BİN EURO AYRILDI

Birçok işletmenin iki lisanlı yetişmiş kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu dile getiren Schmid, eyalet ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin günden güne arttığını ve birçok Alman şirketinin Türkiye’de yatırımcı olarak yer aldığının altını çizdi.

Toplantıya katılan BW Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanı Dr. Peter Kulitz de meslek eğitimi konusunda ilerleme kaydetmek için ailelere çağrıda bulunma ve onları da teşvik etmeye yönelik ortak çabalarının olduğunu söyledi. Kulitz, mesleki yönlendirme, meslek seçimi, meslek eğitim yeri önerisi, teşvik ve desteklerle bu alanda başvurulacak kaynaklar konusunda da bilgi aktardı. Gençlerin meslek edinebilmeleri için birçok proje başlattıklarını belirten Kulitz, okulda, okul sonrası, meslek eğitimi sırasında ve sonrasında sundukları danışmalık imkanlarını paylaştı.

Leinfelden-Echterdingen’de bulunan ve Ticaret Odası (IHK) entegrasyon için eğitim ödülü kazanan Mader GmbH & Co. KG Genel Müdürü Werner Landhäußer ise işletmelerinin göçmen ailelere mensup gençleri teşvik ettiğini belirtti. İşletmelerinin personel ve meslek dairesi müdürünün Sülbiye Değer adındaki bir Türk olduğunu dile getiren Landhäußer, kapılarının tüm gençlere açık olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar