Almanya’da sahte ilaç uyarısı

Alman Eczacılar Birliği piyasada kendi markalarının sahtesinin olduğunu öğrenen tüm ilaç firmalarına duruma müdahil olması çağrısında bulundu.Nisan ayında da gündeme gelen sahte ilaç uyarısı dün de yinelendi. Eyalet Sosyal Hizmetler...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da sahte ilaç uyarısı

Alman Eczacılar Birliği piyasada kendi markalarının sahtesinin olduğunu öğrenen tüm ilaç firmalarına duruma müdahil olması çağrısında bulundu.

Nisan ayında da gündeme gelen sahte ilaç uyarısı dün de yinelendi. Eyalet Sosyal Hizmetler Bakanlığı piyasada çeşitli markalarda sahte ilaçların bulunduğuna dikkat çekerek vatandaşları uyardı. İlk tespitlere kanser ilaçlarının yanı sıra romatizmal hastalıklar için kullanılan altı ilacın taklitleri piyasada bulunuyor.

Dolandırıcılar daha çok, pahalı olan ilaçların sahtelerini piyasaya sürerek kısa zamanda çok kazanç sağlamayı hedefliyor. Eczacılar Birliği piyasada kendi markalarının sahtesinin olduğunu öğrenen tüm ilaç firmalarına duruma müdahil olması çağrısında bulundu.

SAHTECİLER İÇİN İNTERNET EN RAHAT ALAN

Sahte ilaçların en rahatlıkla dolaşıma sunulduğu mecra ise internet üzerinden ilaç satan siteler. Dolandırıcılar daha çok bu yöntemi tercih ediyor. Bunun dışında ecza depoları da zaman zaman sahte ilaç simsarlarının ağına düşebiliyor.

Avrupa Birliği sahte ilaçlara karşı özel ve güvenli bir paketleme sistemi çalışması hazırlığı içinde bulunuyor. Söz konusu sistemin 2017 yılında kadar tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlar tüketicilere özellikle ilaçların ambalajlarını dikkatle incelemelerini, barkodlarını kontrol etmelerini ve kullandıkları ilaçların herhangi bir yan etkisinde mutlaka doktora başvurmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca ilaç satın alırken eczaneleri tercih etmek de sahte ilaçla karşılaşma riskini azaltıyor. CİHAN

Yorumlar