Almanya'da polise yaka kamerası teklifi kabul görmedi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde tartışmaya açılan polislerin giysilerine kamera takılması uygulaması kabul görmedi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da polise yaka kamerası teklifi kabul görmedi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde tartışmaya açılan polislerin giysilerine kamera takılması uygulaması kabul görmedi. Konuyu meclise taşıyan KRV ana muhalefet partisi Hıristiyan Demokratik Birlik'in (CDU) yazılı soru önergesine cevap veren Sosyal Demokrat Partili (SPD) İçişleri Bakanı Ralf Jäger, böyle bir uygulamaya geçilmeyeceğini söyleyerek tartışmaya son noktayı koydu.

Frankfurt polisleri üzerinde bir yıldır denemesi yapılan yaka kamerası tecrübeleri polise yönelik şiddette gözle görülür bir azalmanın olduğunu gösteriyor. Buna rağmen polis sendikaları buna karşı çıkıyor.

KRV’de de kriminal olaylarda bu proje için deneme safhası oluşturulmasını isteyen Polis Sendikası (GdP), böylece delil ile birlikte caydırıcılık yönünün test edilebileceğini savundu. GdP, tüm polis memurlarına uygulanmasına ise karşı çıktı.

Alman Polis Sendikası (DpolG) ise tam tersine kamera yöntemine karşı çıkarak hiçbir polis memurunun bunu istemediğini ayrıca polise olan şiddetin bu şekilde önlenmesinin mümkün olmadığını ifade ederek sendikaların konuya farklı yaklaşımını gösterdi.

2013 yılında polise yönelik şiddet bir önceki yıla oranla yüzde sekiz oranında artmış ve toplam 12 bin kez şiddet uygulanmıştı. Bu saldırılarda bin 800 polis memuru yaralanmıştı. CİHAN

Yorumlar