Almanya’da öğretmen eğitimine kötü not

Almanya’da Eğitim Dernekleri ve İşveren Danışma Kurumu McKinsey tarafından Berlin’de tanıtılan Yüksek Öğrenim Raporu 2020’ye göre öğretmen eğitimi yetersiz düzeyde.Öğretmen eğitiminin önemli olduğuna dikkat çekilen raporda ancak...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da öğretmen eğitimine kötü not

Almanya’da Eğitim Dernekleri ve İşveren Danışma Kurumu McKinsey tarafından Berlin’de tanıtılan Yüksek Öğrenim Raporu 2020’ye göre öğretmen eğitimi yetersiz düzeyde.

Öğretmen eğitiminin önemli olduğuna dikkat çekilen raporda ancak yüksek okullarda bu branşın üvey evlat muamelesi gördüğüne vurgu yapıldı.

Welt gazetesine konuşan Eğitim Derneği Genel Sekreteri Volker Meyer-Guckel durumu 'kaygı verici derecede kötü' sözleriyle özetledi.

Eğitimilik mesleğinin kendine güven, iletişim kabiliyeti ve motivasyonu yüksek insanlar tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekilen raporda bu durumda olan gençlerin sadece yüzde 13’ünün öğretmenlik mesleğini seçtiği belirtildi.

Öğretmenlik eğitiminde “geri besleme / feedback” konusunun yetersiz olduğunu belirten araştırmacılar, eğitimde reforma ihtiyaç olduğunu kaydettiler.

Buna göre doktorluk eğitiminde hastanede çalışma bulunduğu gibi öğretmenlerin de görev yapabileceği üniversiteye bağlı okulların olması gerekiyor.

Araştırmada ayrıca yüksek okullardaki diğer bazı konulara da işaret edildi. Buna göre öğrencilerin en büyük sorunu kalacak yer ve eğitimlerini sürdürmek için ihtiyaç duydukları maddi yardımlar. CİHAN

Yorumlar