Almanya'da nüfus sayımına karşı belediyeler dava açıyor

Almanya'da borç batağında kıvranan belediyeler 2011 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımının hatalı olduğunu iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da nüfus sayımına karşı belediyeler dava açıyor

Almanya'da borç batağında kıvranan belediyeler 2011 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımının hatalı olduğunu iddia ediyor. Sayımın hatalı olması beraberinde yasalara aykırılığı da beraberinde getiriyor. Mali kriz ile boğuşan belediyeler nüfuslarına göre devletten parasal destek aldıkları için şikâyet had safhaya çıkmış durumda.

Zira nüfus sayımında Almanya genelinde nüfus 81,8 milyon beklenirken 80,2 milyon çıkmıştı. Aradaki fark belediyelere farklı şekilde yansımış ve neticede de belediyeler devletten almayı umut ettiği yardımların azalmasını çaresizlik içinde kabullenmek zorunda kalmışlardı.

Bir umut ışığı gören belediyeler şimdi ZENSUS halk sayımı aleyhine dava açmaya hazırlanıyorlar. Dpa’ya konuşan Stuttgart Belediyeler Birliği Kurumu’ndan Norbert Brugger, “Şikâyetçi belediyeler ZENSUS’un haksızlığını şeffaf olmamasına bağlıyorlar.” ifadesini kullanıyor.

Bazı belediyelerde devletten bu şekilde alınan yardımların o belediyelerin yıllık bütçelerinin yüzde 3,7’sine denk geldiğinin altını çiziyor. Aşağı Saksonya’da 40, KRV’den de 32 belediyenin dava açmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Diğer eyaletlerde de toplu bir dava açma hazırlığının olduğu haberleri medyaya ulaşıyor. Buna göre Berlin ve Brandenburg’da 45, Thüringen’de 53 belediyenin sayım istatistiklerine itiraz edeceği belirtildi.

Davaların 2014’ün ilk yarısında açılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar