Almanya'da koalisyon ortakları arasında polemik

Almanya’da koalisyon ortakları arasında yeni bir polemik konusu ortaya çıktı.Koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı Ralf Stegner’in Bild gazetesine verdiği demeçte abartılı ifadeler kullanması, hükümetin büyük ortağı Hıristiyan.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da koalisyon ortakları arasında polemik

Almanya’da koalisyon ortakları arasında yeni bir polemik konusu ortaya çıktı.

Koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı Ralf Stegner’in Bild gazetesine verdiği demeçte abartılı ifadeler kullanması, hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Paretisi’nden (CDU) tepki çekti.

SPD Başkan Yardımcısı Stegner, söz konusu röportajında, “Geçen yılki seçimlerde yüzde 25 oy aldık ama politikanın yüzde 80’ini biz belirliyoruz.” şeklindeki ifadelere yer vermişti.

Stegner devamında ise şöyle konuşmuştu: “CDU ve CSU’nun; SPD’nin koalisyonun motoru olduğu hissine kapılmaya hakkı var. Zira gündemi biz belirliyoruz, önemli kanunları biz teklif ediyoruz.”

SPD Başkan Yardımcısı’nın bu sözlerine CDU’dan itiraz gecikmedi. CDU Başkan Yardımcısı Armin Laschet, Stegner’e Twitter’dan paylaştığı imalı bir cevapla tepki gösterdi.

Laschet, “O durum sadece Stegner’e o şekilde görünüyor. Eğer SPD, Almanya’daki politikanın yüzde 80’ini belirleseydi burası da Hollande’ın Fransa’sı gibi olurdu.”

Fransa’da yapılan son anketlerde halkın yüzde 81’i Hollande hükümetinden şikayetçi olduğunu ve gidişatın düzeleceğini düşünmediklerini söylemişti.

Hatta yüzde 67’si ise durumun eskiye göre daha da kötüye gideceğinden endişe ettiğini dile getirmişti. Seçmenin sadece yüzde 16’si Hollande hükümetine güvendiğini söylemişti. CİHAN

Yorumlar