Almanya'da kış sezonu indirimleri erken başladı

Almanya’da genellikle ocak ayı sonunda başlayan kış sezonu indirimleri bu sene erken başladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da kış sezonu indirimleri erken başladı

Almanya’da genellikle ocak ayı sonunda başlayan kış sezonu indirimleri bu sene erken başladı.

Amerika’daki dondurucu soğukların aksine Almanya’da bu sene hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kışlık giyim eşyaları satan mağazaların satışlarında düşüşler görülürken, satıcılar çareyi indirimleri erken yapmakta buldu. Bazı kışlık giysilerde indirim oranları yüzde 50’lere kadar çıktı.

Frankfurter Rundschau gazetesine konuşan ticaret uzmanı Jochen Ruths, ürün alırken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgi verdi. Normal şartlarda 27 Ocak’ta başlayacak sezon sonu indirimlerinin erkene alındığını belirten Ruths, daha fazla indirim isteyenlerin bu tarihe kadar beklemesini istedi. Ancak, moda ve kaliteli giysilerin bu tarihe kadar tükenebileceği uyarısında bulunan Ruths, müşterinin bu noktada bütçesine göre karar vermesi gerektiğini hatırlattı.

En fazla indirimin soğuk havalarda dışarıda giyilen kışlık elbiselerde olduğuna dikkat çeken ticaret uzmanı, ev içinde giyilenlerde fazla indirim beklenmemesi gerektiğini söyledi. Ruths, büyük mağazalar ve pahalı ürünler yerine outlet mağazaları ve hesaplı ürünlerin daha çok tercih edildiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar