Almanya'da kendisini ihbar eden vergi kaçıranların sayısı arttı

Almanya'da vergi kaçıran yükümlülerden kendilerini ihbar edenlerin sayısı artıyor.Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılının ilk üç ayı içerisinde 2 bin 656 vatandaş kendisini ihbar etti.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da kendisini ihbar eden vergi kaçıranların sayısı arttı

Almanya'da vergi kaçıran yükümlülerden kendilerini ihbar edenlerin sayısı artıyor.

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılının ilk üç ayı içerisinde 2 bin 656 vatandaş kendisini ihbar etti. Geçtiğimiz yılın ilk üç ayı içerisinde bu sayı sadece 538 olmuştu. 2014 yılının ilk üç ayı içerisinde kendilerini ihbar edenlerin sayısı geçtiğimiz yılın ilk sekiz ayından daha fazla.

KRV eyaleti vergi CD’lerini satın alması ve kendilerini ihbar edenlerin sayısının artmasıyla birlikte bir milyar Euro kazanç elde etti. Kendilerini ihbar edenlerin, vergi CD’lerinin yanı sıra FC Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness’in aldığı cezadan da korktukları düşünülüyor. Almanya’daki eyaletler vergi kaçakçılığı konusunda daha sert bir yasa çıkarmayı planlıyor. KRV Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans özellikle yurtiçi ve yurtdışında bankaların ve vergi daireleri arasında bilgi alışverişinin daha akıcı olmasını istiyor.
CİHAN

Yorumlar