Almanya'da işverenler asgari ücrette daha fazla istisna talep ediyor

Almanya Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles asgari ücret için yasa tasarısı hazırlarken, işverenlerden asgari ücret uygulamasında istisnalar olması talebi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da işverenler asgari ücrette daha fazla istisna talep ediyor

Almanya Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles asgari ücret için yasa tasarısı hazırlarken, işverenlerden asgari ücret uygulamasında istisnalar olması talebi geldi. Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Martin Wansleben, “Asgari ücret 25 yaş altında gençler için geçerli olmasın. Bu meslek eğitimine ve gençlerin geleceğine zarar verir.“ dedi.

Siyasi kulislerde konuşulanlara göre asgari ücret uygulamasının on sekiz yaşından itibaren geçerli olacağını söyleyen meslek eğitimi alan öğrencilerin ortalama 21 yaşında olduğunu hatırlattı. Asgari ücrette istisnalara karşı çıkan CDU’da istisnaların genelde kötüye kullanıldığı ileri sürülüyor. SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner’de asgari ücret uygulamasında CDU ile yapılan koalisyon anlaşmasında bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Matbaacılar Birliği yaptığı açıklamada ise yasal asgari ücret uygulamasının 16 bin kişinin işine neden olabileceğini ileri sürdü. Çalışma Bakanı Nahles’in bu hafta içinde yasa tasarısını hazırlayıp ilgili birimlere göndermesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar