Almanya’da işlenen siyasi suçların sayısı arttı

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre Almanya’da işlenen politik suçlar bir önceki yıla oranla 2013′te yükseldi. Yabancıları hedef alan suçlardaki artış oranı yüzde 11′i geçti.Almanya’daki suç...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da işlenen siyasi suçların sayısı arttı

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre Almanya’da işlenen politik suçlar bir önceki yıla oranla 2013′te yükseldi. Yabancıları hedef alan suçlardaki artış oranı yüzde 11′i geçti.

Almanya’daki suç istatistikleri kaygı verici boyutlara ulaştı. Özellikle politik motivasyonlar ile işlenen suçlarda bir önceki yıla oranla 2013′te yüzde 15 yükseldi.

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, geçen yıl ülkede 31 bin 645 suç vakası kayıtlara geçti.

Sol görüşlü suçların sayısı 2012′de 6 bin 191 iken geçen yıl yüzde 40′lık artışla 8 bin 673′e ulaştı. Hamburg’daki “Rota Flora” gösterilerinin bunda etkili olduğu belirtildi.

Bununla birlikte Almanya’da göçmenlere ve yabancılara karşı yapılan saldırılarda ise yüzde 11,2 oranında artış gözlendi.

Geçen yıl bin 873 kişi politik şiddetin kurbanı olurken bu sayı bir önceki yıla oranla 283 artışa işaret ediyor.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere istatistikleri yorumladı ve gelişmelerin kaygı verici olduğunu vurguladı. CİHAN

Yorumlar