Almanya'da internet kullananların çoğu dikkatli davranmıyor

Bugüne kadar pek çok kere kişisel bilgi hırsızlığının yaşandığı Almanya’da internet kullanıcılarının skandallara rağmen güvenlik konusunda dikkatli davranmadıkları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da internet kullananların çoğu dikkatli davranmıyor

Bugüne kadar pek çok kere kişisel bilgi hırsızlığının yaşandığı Almanya’da internet kullanıcılarının skandallara rağmen güvenlik konusunda dikkatli davranmadıkları ortaya çıktı. Kullanıcıların yarısı ise “saklayacak bir şeyim yok.” dedi.

Almanya’da internet güvenliği gündemi en çok işgal eden maddelerin başında gelir. Bugüne kadar pek çok kere kişisel bilgilerin çalındığı Almanya’da internet kullanıcıları yine de sörf yaparken dikkatsiz davranıyor.

Piyasa araştırma kuru GfK tarafından yapılan ankete göre halkın yüzde 76,9’u sörf yaparken internet güvenliğine dikkat etmiyor ve kişisel bilgilerinin korunması konusunda hassasiyet göstermiyor.

Welt gazetesi için yapılan ankette halkın sadece yüzde 12,2’si sanal sörf yaparken güvenlik konusuna önem verdiğini belirtti.

Bu konuda dikkatli davrananlar bilgilerini çalabileceğinden şüphelenilen; online bilgi depolama veya hacker saldırısana uğramuş e-mail şirketlerini kullanmadıklarını vurguladı.

Öte yandan ankete katılanların yüzde 41,9’u ise bilgilerinin yeterince güvenli olduğunu düşünürken, yüzde 49,8’i ise, “saklayacak bir şeyim yok ki.” ifadesine yer verdi. CİHAN

Yorumlar