Almanya'da hükümetten 63 yaşında emeklilik fikrinden vazgeçme sinyali

Almanya’de koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından savunulan 63 yaşında emeklilik konusunda geri adım sinyali geldi.Söz konusu tasarıda kısa süreli işsizlik dönemi de sigorta primi kapsamında değerlendiriliyordu. Böylelikle...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da hükümetten 63 yaşında emeklilik fikrinden vazgeçme sinyali

Almanya’de koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından savunulan 63 yaşında emeklilik konusunda geri adım sinyali geldi.

Söz konusu tasarıda kısa süreli işsizlik dönemi de sigorta primi kapsamında değerlendiriliyordu. Böylelikle 61 yaşına gelmiş bir çalışan “teorik olarak” emeklilik hakkı kazanıyordu. Ancak buna koalisyonun büyük ortağı olan Birlik Partileri’nden (CDU/CSU) tepki geliyordu.

Federal İş Ajansı da işsizlik döneminin prim kapsamına alınmasının erken emeklilik dalgasına yol açacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Ayrıca finansmanı bakımından sorunlar yaşanabileceğini dile getirmişti.

Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles, Meclis Sosyal İşler Komisyonu’nunda konuyla ilgili tartışmada erken emeklilik dalgasını önlemek için koalisyonun diğer ortaklarıyla konuyu görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Bakanın yaptığı bu açıklamanın ardından CDU çevrelerinden olumlu tepkiler geldi. İşveren çevreleri de söz konusu emeklilik planından geri adım atılmasını olumlu bulduklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar