Almanya'da havai fişeklere sıkı denetim

Yılbaşı kutlamalarında kullanılacak havai fişek ve benzerleri ile ilgili her eyalette olduğu gibi Baden Württemberg’de de sıkı denetim yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da havai fişeklere sıkı denetim

Yılbaşı kutlamalarında kullanılacak havai fişek ve benzerleri ile ilgili her eyalette olduğu gibi Baden Württemberg’de de sıkı denetim yapılıyor. Eyalet Çevre Bakanı Franz Untersteller , rastgele havai fişek ve benzerlerinin kullanılmasına izin verilmediğini; sadece BAM ve CE sertifikası olanların kullanılabileceğine dikkat çekti.

Eyalette havai fişek ve benzeri yanıcı, patlayıcı özellikteki kutlama malzemeleri 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde kullanılabilecek. Önceki yıllarda haftalar öncesi satılabilen söz konusu malzemelerin satışı son yıllarda yılbaşından birkaç gün öncesinde yapılmaya başlanıyor.

Öte yandan huzurevi, hastaneler ve atölye gibi yerlerin yakınlarında havai fişek kullanımına da izin verilmiyor. Uzmanlar Almanya’ya kaçak sokulmuş olan havai fişeklerin kullanılmaması konusunda da uyarıyor. Öte yandan tarihi dokunun zarar görmemesi için birçok şehir idaresi belli yerlerde havai fişek kullanılmasına izin vermiyor.

Önceki yıllarda bazı şehirlerde havai fişek gösterisi sırasında çıkan yangınlarda bazı tarihi binalar hasar gömüştü.
CİHAN

Yorumlar