Almanya'da eyaletler, televizyon vergisinde acil indirim istiyor

Almanya’da eyaletler yüksek radyo televizyon vergisinde (GEZ) indirip bekliyor. Aşağı Saksonya ve Sachten-Anhalt eyaletlerinden sonra Hamburg ve Bavyera eyaletleri de GEZ vergisinde acil indirimle vatandaşın yükünün hafifletilmesini talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da eyaletler, televizyon vergisinde acil indirim istiyor

Almanya’da eyaletler yüksek radyo televizyon vergisinde (GEZ) indirip bekliyor. Aşağı Saksonya ve Sachten-Anhalt eyaletlerinden sonra Hamburg ve Bavyera eyaletleri de GEZ vergisinde acil indirimle vatandaşın yükünün hafifletilmesini talep ediyor. 2013 yılı başından itibaren tüm evlerden, hatta kamu kuruluşlarından vergi alınmaya başlanmasıyla GEZ vergi gelirinde patlama yaşanmıştı.

Yeni uygulamayla, radyo veya televizyonu olup olmasın tüm dairelerden aylık 17,98 Euro GEZ vergisi alınıyor. Aşağı Saksonya eyaletini yöneten Kırmızı-Yeşil (SPD-Yeşiller) koalisyonu vatandaşların yükünü hafifletmek için gayret sarf ediyor.

Söz konusu dört eyaletin GEZ’de indirim talebinden önce ise Kamusal İletişim Araçları Finans İhtiyaç Araştırma Komisyonu (KEF) hazırladığı raporda GEZ’deki yeni uygulamadan sonra kasaya 1 milyar Euro’nun üzerinde daha fazla para girdiğini bildirmişti. CİHAN

Yorumlar