Almanya'da 'en sevilen araç' kategorisindeki manipülasyon belgelendi

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü ADAC, manipülasyon skandalının ortaya çıkmasının ardından bağımsız bir denetim kurumuna yaptırdığı teftiş raporu sonuçlarını dün basın mensupları ile paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da 'en sevilen araç' kategorisindeki manipülasyon belgelendi

Almanya'nın en büyük otomobil kulübü ADAC, manipülasyon skandalının ortaya çıkmasının ardından bağımsız bir denetim kurumuna yaptırdığı teftiş raporu sonuçlarını dün basın mensupları ile paylaştı. Danışmanlık hizmeti veren Deloitte tarafından yapılan dört haftalık denetimin ardından hazırlanan raporun ana mesajı, 2005 yılından beri 'Sarı Melek' ödülünün sadece 'en çok sevilen araçlar' kategorisinde manipülasyon yapıldığı şeklinde oldu. Aynı ödülün 'aile arabası', 'şehir arabası', 'yolculuk limuzini', 'geleceğin aracı', 'kalite', 'eco araç', 'marka', 'kişilik' ve 'inovasyon' kategorilerinde ise oynama yapılmadığı belirtildi.

ADAC'nin Münih merkezinde yapılan basın toplantısına katılan ADAC Başkan Yardımcısı Dr. August Markl ve Deloitte yetkililerinden Frank Marzluf, inceleme ve bulguları değerlendirdi. 50'nin üzerinde şirket çalışanı ile görüştüklerini söyleyen Marzluf, son on yılda verilen ödüllerin kriterlerinin farklı gerekçelerle değiştirildiğini söyledi. Danışman, en çok sevilen araç kategorisinin ödül sahiplerinin belirlenmesi için yapılan seçimin sonuçlarında oynama yapıldığını dile getirdi.

Deloitte'nin Sarı Melek ödülünün diğer kategorilerinde oynama yapılmadığını tespit etmesine rağmen ortaya çıkan durumdan üzgün olduklarını belirten Markl ise tespit edilen manipülasyonların ADAC'ye olan güveni temelden sarstığını ifade etti. Tüm güçleriyle yeni bir başlangıç için çalıştıklarını kaydeden başkan yardımcısı, şirketin yeniden yapılandırılmasının gerekli olduğunu gördüklerini belirtti. ADAC tarafından yapılan basın açıklamasında da, hazırlanan raporların baz alınarak oylamalarda oynama yapan şirketin eski basın sözcüsü hakkında hukuksal işlem hazırlandığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar