Almanya'da ebeveyn parasında yeni düzenleme

Almanya’da çalışan anne ve babalara ödenen Ebeveyn Parası’na (Elterngeld) yeni düzenlemeler geliyor. Yeni yasa tasarısına göre, Ebeveyn Parası’nda süre uzarken, ödenen miktarda kısıtlamaya gidiliyor.Sosyal Demokrat Partili Aile Bakanı...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da ebeveyn parasında yeni düzenleme

Almanya’da çalışan anne ve babalara ödenen Ebeveyn Parası’na (Elterngeld) yeni düzenlemeler geliyor. Yeni yasa tasarısına göre, Ebeveyn Parası’nda süre uzarken, ödenen miktarda kısıtlamaya gidiliyor.

Sosyal Demokrat Partili Aile Bakanı Manuela Schwesig’in hazırladığı yeni yasa tasarısına göre, Ebevyn Parası’nın 14 aydan 28 aya çıkartılması planlanıyor.

Yeni tasarıya göre, haftada 25 ile 30 saat arasındaki yarım günlük işlerde çalışan ebeveynler, 28 ay Ebeveyn Parası alabilecek. Buna göre ebeveynlerden birine 24 ay diğerine ise dört ay boyunca Ebeveyn parası ödenecek.

Halen geçerli olan uygulamaya göre, ebeveynlerden birine 12 ay, diğerine de 2 ay olmak üzere toplam 14 ay Ebeveyn Parası ödemesi yapılıyor.

Ebeveyn Parası’nda sürenin uzatılmasına karşın ödenen para miktarında ise kısıtlamaya gidiliyor. Her ay en fazla 1800 Euro olarak yapılan Ebeveyn Parası yeni yasa tasarısına göre en fazla 900 Euro olacak.

Yeni yasa ile birlikte, anne ve babaların ebeveyn iznine çıkmak istediklerine şeflerine bildirme zorunlulukları da kalkıyor. İzni kullanmak isteyenler direkt olarak işverene haber verip ebeveyn iznine ayrılabilecek. CİHAN

Yorumlar